Chicken Parmesan – ostpanerad kyckling.

Frasig parmesankyckling i tomatsås som serveras med nykokt pasta. Hur gott låter inte det?

Chicken parmesan.
Ruby Zin Bag-in-Box

Ruby Zin Bag-in-Box

USA

Systembolaget nr:

7668008

279,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Kycklingen kan du täcka med panering och sedan förvara i kylen tills de ska stekas. Perfekt till den där kvällen då du inte orkar med massor av disk och strök i köket.

Har du istället massor av tid kan du koka din egna tomatsås och använda här, men jag måste säga att det är rysligt smidigt att använda en färdig från mataffären.

Chicken Parmesan:

Ingredienser

  • 2 kycklingbröstfiléer

  • 2 dl vetemjöl

  • 2 ägg

  • 2 dl pankoströbröd

  • 1 dl ströbröd

  • 1 dl finriven parmesanost

  • 2 tsk lökpulver

  • 1 tsk salt

  • ca 500 g färdig tomatsås

  • färsk basilika

  • 1 färsk tomat

  • 125 g färsk mozzarella

  • 4 port pasta

Gör så här

    1. Halvera kycklingfiléerna på längden så du får 4 st tunna filéer. Torka helt torra.

    2. Vispa upp ägg i en skål.

    3. Ha upp mjölet i en skål

    4. Blanda pankoströbröd, ströbröd, finriven parmesan, lökpulver och salt i en annan.

    5. Vänd kycklingen i mjöl. Täck kycklingfiléerna med uppvispat ägg och vänd som sedan i ströbröd och parmesanblandningen.

    6. Häll ca 1 cm olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 minuter per sida tills den är gyllene.

    7. Ha upp pastasåsen i en ugnsfast form. Finhacka ca 1 dl färsk basilika och ha i. Rör om. Skär tomat och mozzarella i skivor.

    8. Placera ut den stekta kycklingen ovanpå pastasåsen. Toppa med tomat och mozzarella.

    9. Gratinera i 225°C i cirka 10-15 minuter eller tills osten har smält helt och kycklingen är genomstekt.

    10. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

    11. Ha upp pastan i skålar, ringla över av pastasåsen och toppa med kycklingen. Strö finhackad, färsk basilika över och servera direkt.

Vin till kycklingen:

Ruby Zin Bag-in-Box

279,00 kr


Ruby Zin är ett zinfandel-vin med låg halt av histaminer och tanniner. Ett lättare vin med bärig, mycket mjuk smak med inslag av blåbär, hallon, örter och vanilj. Finns även på 750 ml-flaska.

Recept: Linnéa Seidel