Chiligrillade räkor med fräsch kålsallad.

Nederburg har tagit fram ett fräscht och gott skaldjursrecept som passar utmärkt till deras ekologiska chenin blanc, och för att fira #drinkcheninday den 18 juni.

Chiligrillade räkor med Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc
Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

Sydafrika

Systembolaget nr:

540101

89,00 kr


logo

1

logo

0 h 30 min

För att fira #DrinkCheninDay den 18 juni har Nederburg, en av Sydafrikas mest hyllade vinproducenter, tagit fram ett recept på skaldjur som passar perfekt till deras chenin blanc. Nederburgs the winemasters chenin blanc är gjord på ekologiskt odlade druvor från odlingar som planterades redan 1994. Visste du förresten att Chenin Blanc är Sydafrikas vita nationaldruva?

Ingredienser

  • 8 stora räkor

  • 200 g rödkål

  • 2 saltade smörkulor

  • 15 g sesamfrön

  • 4 röda chilifrukter

  • 2 tjocka skivor ljust bröd

  • 1 knippe grönkål

  • 45 ml olivolja

  • salt och peppar

  • 1 citron

  • 100 ml olja

Gör så här

    1. Hacka chili och blanda i olivoljan till en vinägrett. Tillsätt citronsaft från en halv citron och krydda med salt och peppar.

    2. Strimla rödkålen och stek i stekpanna. Tillsätt smör, salt och peppar. Ställ sedan åt sidan.

    3. Skär brödet i små bitar. Stek brödet i matoljan tills de blir rostade och gyllenbruna. Ställ sedan krutongerna åt sidan.

    4. Rosta sesamfrön lätt och lägg åt sidan.

    5. Krydda räkorna med olja samt salt och peppar. Värm en grillpanna till medelhög värme och grilla räkorna i 45 sekunder på varje sida. Pressa citron på räkorna medan du grillar dem.

    6. Värm matolja i pannan och stek grönkålen lätt.

    7. Lägg ihop rödkålen, räkorna och grönkålen. Ringla över chili-vinägretten och strö över sesamfrön och krutonger i en djup tallrik.

    8. Servera med lite kyld Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc.

Chenin blanc till räkorna:

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

89,00 kr


Fräsch och krispig med generösa toner av lime, vit persiska och aprikos med en fin och lång eftersmak. Förutom till skaldjur och fisk passar vinet extra bra till östasiatiska rätter, fågel och mat som serveras med gräddbaserade såser, samt till utvalda ostar som brie och emmentaler.