Amarula Chia-chokladpudding.
Vill du njuta med gott samvete så måste du bara testa den här desserten.
Läs mer »En underbart krämig fondant slår aldrig fel! I det här receptet adderar vi en extra lyxig twist i form av Amarulakola i mitten.
Lyxigt, kladdigt och med smak av choklad och Amarula. Ett godare bakverk får man leta efter! Kom ihåg att en fondant ska vara riktigt rinnig i mitten så servera den gärna i sin form.
1 dl Amarula Cream gräddlikör
60 gr smör
1 1/2 dl strösocker
½ dl glukos
Koka samtliga ingredienser till kolan i en liten kastrull i cirka 15 minuter, rör om under tiden, använd en termometer och dra av plattan när kolan är 121 grader.
Häll i en liten form, cirka 10 x 10 cm.
Låt svalna och ställ sedan in i kylen innan den skärs upp i små bitar, cirka 1 x 1 cm.
150 gr mörk choklad, cirka 70 %
150 gr smör, normalsaltat
4 ägg
½ dl råsocker
1 1/2 msk majsstärkelse
2 ½ msk kakao
en nypa salt
Sätt ugnen på 190 grader.
Smält smöret till fondanten i en kastrull och dra av ifrån plattan.
Hacka den mörka chokladen lätt och lägg chokladen i det smälta smöret, låt smälta ihop.
Vispa upp ägg och socker lätt fluffigt och vänd sedan ner chokladsmeten.
Avsluta med att sikta i majsstärkelse, kakao och salt på slutet.
Smörj kokotter eller andra små formar med smör.
Fyll upp med smet cirka 4 cm och tryck ner en kolabit i varje fondant och se till så att den är täckt med smet.
Baka av i ugnen i cirka 8-11 minuter. Den ska vara ordentligt kladdig inuti men precis ha satt sig runt kanterna.
Låt svalna någon minut och ta försiktigt ut fondanten ur formen och pudra med lite kakao om du vill. Servera genast.
209,00 kr
Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Likören har en krämig och mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.
Recept: Sara Aasum Hultberg. Årets konditor 2014.
Vill du njuta med gott samvete så måste du bara testa den här desserten.
Läs mer »En vacker och lyxig cheesecake med choklad, cream cheese och Amarula i en härlig symbios. Likören ger kakan toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.
Läs mer »Här bjussar vi på ett härligt recept på en somrig och krämig jordgubbsmilkshake med smak av sommar och smarrig Amarula.
Läs mer »Linnéa har tagit fram en kaffedrink med smak av choklad och smörkola som passar perfekt efter en dag ute i kylan.
Läs mer »