Chokladfondant med Amarulakola.

En underbart krämig fondant slår aldrig fel! I det här receptet adderar vi en extra lyxig twist i form av Amarulakola i mitten.

Chokladfondant med Amarula
Amarula Cream, 700ml

Amarula Cream, 700ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

677

209,00 kr


logo

8

logo

1 h 15 min

Lyxigt, kladdigt och med smak av choklad och Amarula. Ett godare bakverk får man leta efter! Kom ihåg att en fondant ska vara riktigt rinnig i mitten så servera den gärna i sin form.

Kola med Amarula

Ingredienser

  • 1 dl Amarula Cream gräddlikör

  • 60 gr smör

  • 1 1/2 dl strösocker

  • ½ dl glukos

Gör så här

    1. Koka samtliga ingredienser till kolan i en liten kastrull i cirka 15 minuter, rör om under tiden, använd en termometer och dra av plattan när kolan är 121 grader.

    2. Häll i en liten form, cirka 10 x 10 cm.

    3. Låt svalna och ställ sedan in i kylen innan den skärs upp i små bitar, cirka 1 x 1 cm.

Chokladfondant

Ingredienser

  • 150 gr mörk choklad, cirka 70 %

  • 150 gr smör, normalsaltat

  • 4 ägg

  • ½ dl råsocker

  • 1 1/2 msk majsstärkelse

  • 2 ½ msk kakao

  • en nypa salt

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 190 grader.

    2. Smält smöret till fondanten i en kastrull och dra av ifrån plattan.

    3. Hacka den mörka chokladen lätt och lägg chokladen i det smälta smöret, låt smälta ihop.

    4. Vispa upp ägg och socker lätt fluffigt och vänd sedan ner chokladsmeten.

    5. Avsluta med att sikta i majsstärkelse, kakao och salt på slutet.

    6. Smörj kokotter eller andra små formar med smör.

    7. Fyll upp med smet cirka 4 cm och tryck ner en kolabit i varje fondant och se till så att den är täckt med smet.

    8. Baka av i ugnen i cirka 8-11 minuter. Den ska vara ordentligt kladdig inuti men precis ha satt sig runt kanterna.

    9. Låt svalna någon minut och ta försiktigt ut fondanten ur formen och pudra med lite kakao om du vill. Servera genast.

Amarula Cream, 700ml

209,00 kr


Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt.  Likören har en krämig och mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.

Recept: Sara Aasum Hultberg. Årets konditor 2014.

Amarula

Amarula


Amarula är ett välkänt varumärke som säljs i mer än 100 länder världen över. Denna spännande likör kommer från Sydafrika och har fått ett extremt gott mottagande, både internationellt och i Sverige.

Läs mer »