Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn.
Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör.
Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör. Att göra karamelliserade popcorn är förvånansvärt enkelt och förgyller vilken dessert som helst!
Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn
Ingredienser
100 g mörk choklad (70%)
100 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
2 msk Xanté Dark Chocolate & Pear
2 msk smör
1 äggula
1 dl poppade popcorn
Olja att poppa i
Salt
1 dl strösocker
25 g smör
Gör så här
Finhacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål.
Värm grädden tills att den precis börjat koka och häll den och päronlikören över chokladen.
Rör om tills all choklad smält och grädden kommit ner i temperatur något.
Klicka i smöret och ha i äggulan under omrörning.
Lägg upp i 4 portionsglas och ställt kallt. Gärna över natten.
Poppa popcornen enligt anvisningarna på paketet. Salta.
Smält sockret i en kastrull tills det blivit gyllenbrunt. Tillsätt smöret och rör om väl.
Blanda popcornen med karamellen och lägg sedan ut popcornen på ett bakplåtspapper att svalna. Akta så att du inte bränner dig.
Innan servering: toppa varje glas med karamelliserade popcorn. Servera övriga popcorn i en skål på sidan av.
Xanté Dark Chocolate & Pear
247,00 kr
En himmelsk chokladvariant av den klassiska päronkonjaken Xanté. Ljuva pärontoner i kombination med mörk choklad ger en riktigt trevlig likör. Avnjut som den är, eller som ingrediens i drinkar och desserter, som i denna chokladkräm med karamelliserade popcorn!
Pumpasallad med parmesan och skinkchips.
En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc.
Läs mer »Oxfilé med svartkål och friterade, finstrimlade morötter.
Inget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan.
Läs mer »