Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn.

Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör.

Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn
Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn
Xanté Dark Chocolate & Pear
Xanté Dark Chocolate & Pear

Xanté Dark Chocolate & Pear

Estland

Systembolaget nr:

68802

239,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör. Att göra karamelliserade popcorn är förvånansvärt enkelt och förgyller vilken dessert som helst!

Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (70%)

  • 100 g mjölkchoklad

  • 3 dl vispgrädde

  • 2 msk Xanté Dark Chocolate & Pear

  • 2 msk smör

  • 1 äggula

  • 1 dl poppade popcorn

  • Olja att poppa i

  • Salt

  • 1 dl strösocker

  • 25 g smör

Gör så här

    1. Finhacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål.

    2. Värm grädden tills att den precis börjat koka och häll den och päronlikören över chokladen.

    3. Rör om tills all choklad smält och grädden kommit ner i temperatur något.

    4. Klicka i smöret och ha i äggulan under omrörning.

    5. Lägg upp i 4 portionsglas och ställt kallt. Gärna över natten.

    6. Poppa popcornen enligt anvisningarna på paketet. Salta.

    7. Smält sockret i en kastrull tills det blivit gyllenbrunt. Tillsätt smöret och rör om väl.

    8. Blanda popcornen med karamellen och lägg sedan ut popcornen på ett bakplåtspapper att svalna. Akta så att du inte bränner dig.

    9. Innan servering: toppa varje glas med karamelliserade popcorn. Servera övriga popcorn i en skål på sidan av.

Xanté Dark Chocolate & Pear

239,00 kr


En himmelsk chokladvariant av den klassiska päronkonjaken Xanté. Ljuva pärontoner i kombination med mörk choklad ger en riktigt trevlig likör. Avnjut som den är, eller som ingrediens i drinkar och desserter, som i denna chokladkräm med karamelliserade popcorn!