Grillade pilgrimsmusslor med hollandaise på brynt smör.
En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
Läs mer »En riktig god och lyxig citronrisotto som serveras med grillade pilgrimsmusslor och ett brynt örtsmör. Matchas allra bäst med ett glas alvarinho.
Vill du laga en god och lyxig risotto till helgen? Här serveras citronrisotton med pilgrimsmusslor och en grön smörgremlota. Förhöj helglyxet genom att servera ristotton med ett glas alvarinho från Casal de Ventozela.
100 gram smör
1 eko citron, skal och saft
2 dl färska örter (blandade)
4 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar från kvarnen
Börja med örtsmöret, lägg smöret i en kastrull och låt det sakta smälta och sedan bli brynt. När det är bärnstensfärgat och doftar nöt är det färdigt.
Lägg i det rivna skalet och saften från citronen samt de finhackade örterna i en hög skål, häll över det brynta smöret och mixa tills du har en nötdoftande och grön smörgremolata.
Dela sparrisen i 3 cm bitar och sota den i en stekpanna utan fett. Stek tills du ser lite sotning. Dra av pannan från plattan och lägg i 1 tsk smör och salt.
2 st skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
1 eko citron, skal och saft
4 dl risottoris
0,5 dl torrt vitt vin
10 dl ljummen buljong
minst 1 dl riven parmesanost
50 g smör
salt och peppar
Citron nummer två ska också rivas fint. Var försiktig, vi vill bara ha det yttersta gula lagret - lägg i en skål.
Finhacka sedan lök och vitlök, smält smöret i pannan på låg värme och i med lökarna. Vänta tills de har mjuknat men inte fått färg. I med ytterligare en liten klick smör till och låt det smälta, nu i med riset och låt det bli blankt utav smöret.
När allt ris är blankt så häller du på vinet och saften av citronen och höjer värmen. Låt vätskan ånga ur helt, vi vill bara ha den goda syran. Sänk värmen igen till låg, det ska bara småputtra. Häll på lite buljong i taget och rör om hela tiden. När sista dl buljongen är i bör riset vara spänstigt men utan kärna, drag pannan åt sidan
300 gram pilgrimsmusslor (eller andra skaldjur)
smör och olja till stekning
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar från kvarnen
fint hackad persilja
ett knippe grön sparris
Stek eller grilla pilgrimsmusslor på hög värme tillsammans med lök och vitlök. Precis innan servering, lägger du i en liten knopp smör i din risotto, river citronskalet samt blandar ner den rivna parmesanosten.
Toppa risotton med de stekta pilgrimsmusslorna, det brynta örtsmöret, sparrisen och gärna lite finhackat grönt också.
199,00 kr
Ett vitt vin med mycket fruktig, ungdomlig smak och inslag av päron, gröna äpplen, galiamelon, vita blommor och lime. Aptitretande sommarvin som är gott både som apéritif och till lätta bufférätter.
En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
Läs mer »Vi djupdyker ner i den trendiga druvan Alvarinho och Albariño som den också kallas beroende på var du befinner dig.
Läs mer »Risotto, är inte det bland det finaste vi kan bjuda någon på? Så mycket kärlek det ligger i en maträtt som man måste stå och se efter, tillsätta buljong och röra om i. Här har Linnea lagat en med räkor och fänkål.
Läs mer »Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!
Läs mer »