Grillad lax med krossad potatis och örtsmör.
Den här grillade laxsidan serveras med krossad färskpotatis och ett härligt örtsmör. Linnéa ger även sina bästa tips för hur du lyckas med laxen.
Läs mer »Lax och citron är två smaker som verkligen gifter sig! I det här receptet blandar vi även i andra citrussmaker, och serverar med vitlöksdoftande blomkål och en god grönkålssallad. Till detta rekommenderar vi en frisk chardonnay.
Lax är både gott och nyttigt, och en egenskap vi verkligen uppskattar är hur lätt det är att variera hur man tillagar den!
Här har vi tagit fram ett recept där fisken får smak av olika citrusfrukter och till den serveras stekt blomkål och en grönkålssallad med en trevlig och enkel dressing. Den toppar vi dessutom med en rostad fröblandning. Så gott!
I glaset till denna rätt passar exempevis ett friskt och citrusigt chardonnayvin.
600 g lax
1 st lime
1 st citron
1 st mandarin
1 msk olivolja
Sätt på ugnen 150°.
Riv skalet på alla citrusfrukter i en skål. Tillsätt en matsked olivolja och pensla fisken med citrusoljan samt salta peppra.
Baka i ugnen i 20 min eller tills fisken är 50 grader i innetemperatur.
1 st blomkålshuvud
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Bryt blomkålen i mindre buketter.
Hacka vitlöken och stek vitlök och blomkål på medelvärme tills blomkålen mjuknat lite och är gyllenbrun.
250 gram grönkål
1 msk tahinipasta
½ vitlöksklyfta
saften av 0,5 citron
2 msk olivolja
Plocka och skölj grönkålen; ta bort de grova stjälkarna, och strimla sedan i mindre bitar.
Till dressingen: Mixa tahinipasta, vitlök, citronsaft, olivolja till en sås. Ringla över grönkålen och blanda om.
mandlar
pumpafrön
sesamfrön
hasselnötter
valnötter
2 nypor salt
1 nypa five spice
Ta ett par matskedar av dessa nötter och frön.
Rosta alla nötter och frön i en panna till de får gyllene färg.
Tillsätt salt och five spice-krydda efter behag.
239,00 kr
CHILL OUT Chardonnay Australia har en stor, frisk, fruktig doft med inslag av citrus, tropiska frukter och fat. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj. Passar bra till lätta rätter med ljust kött, grillad fisk och sallader.
Recept: Danger Österlin
Den här grillade laxsidan serveras med krossad färskpotatis och ett härligt örtsmör. Linnéa ger även sina bästa tips för hur du lyckas med laxen.
Läs mer »En riktigt god och fräsch rätt från Kristina Anderssons kokbok "Ät Smart". Du kan variera rätten genom att skära laxen på olika sätt, antingen genom att servera hel laxsida eller trä bitar på spett.
Läs mer »En smakrik rätt med härliga färger och som ger en långvarig mättnad tack vare de rostade rotfrukterna. Lax i ugn med pesto är både en ljuvlig smakkombination och bidrar med nyttiga fetter.
Läs mer »Linnéa bjuder denna vecka på ett av sina favoritrecept. Nämligen sotad lax med en härligt fräsch citrussalsa!
Läs mer »