Dela vaniljstången på mitten. Värm grädde, mjölk, vaniljstång och kaffe tillsammans med sockret i en kastrull tills sockret har smält – det ska inte koka.Låt blandningen svalna i kastrullen.
Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ut demi gräddmjölken. Blanda ner äggulorna och häll upp iugnssäkra portionsformar.
Värm ugnen till 100 grader, varmluft. Ugnsbaka bruléen tills den har satt sig, i 30 minuter till 1 timme – det beror på hur tjockt godset på formen är. Du märker om brûléen är för lös i mitten genom att slå till formen lite lätt på sidan – konsistensen ska vara som en pudding. Låt svalna i rumstemperatur.
Strö över socker och karamellisera det med hjälp av en gasbrännare. Eller sätt ugnen på 250 grader och grill och bränn av brûléerna överst i ugnen i någon minut.Passa noga så de inte blir brända. Servera direkt.