Chokladtårta med dulce de lechefyllning och brynt smörfrosting.
En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »En krämig crème brulée med en knäckig yta av bränt socker imponerar på de flesta. Här med ljuvlig apelsin- och vaniljsmak.
Denna klassiska dessert blir aldrig omodern! En krämig crème brûlée med en knäckig yta av bränt socker imponerar på de flesta. Här har jag dessutom smaksatt desserten med apelsin. Hur gott som helst! Du kan dessutom göra klart den flera dagar i förväg och förvara i kylen. Bränn bara av den precis innan servering.
1 vaniljstång
5 dl grädde (minst 36%)
1 dl standardmjölk (3%)
1 dl strösocker
1 ekologisk apelsin
5 stora äggulor (M/L)
strösocker till garnering
Värm ugnen till 150°C
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Blanda grädde, mjölk och vanilj i en kastrull.
Finriv det yttersta skalet från en apelsin. Ha i det i gräddblandningen.
Plocka ur vaniljstången.
Rör ihop äggulor och socker. (Detta ska inte vispas, bara röras ihop.)
Slå i lite av den varma gräddmjölken över ägg och socker, under konstant omrörning. Vispa detta en stund tills gräddmjölken kommer ner i temperatur. Häll sedan tillbaka detta i gräddmjölken du har i kastrullen, under omrörning.
Ställ ut portionsformar i en långpanna eller plåt med höga kanter.
Fyll portionsformarna till 3/4. Häll sedan hett vatten i långpannan/formen så att vattnet når lite drygt halva kanten på formarna.
Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 40-60 min (beroende på storlek på formar).
Låt stelna helt i kylskåp.
Strö lite socker över den kalla créme bruléen. Bränn snabbt av med en gasbrännare och servera direkt.
189,00 kr
199,00 kr
Ruffino Serelle Vin Santo är ett dessertvin som passar perfekt till den här desserten. Vinet har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, torkade frukter, chokladkola, nötter och kanel. I smaken finns söta toner av russin, torkad aprikos, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet.
Recept: Linnéa Seidel
En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »I kokboken "Middag i en gryta" visar Tareq Taylor sitt bästa recept på Crème brûlée som för en exta kick av kaffe. Recept med dryckestips hittar du här!
Läs mer »Här är Frida Skattbergs recept på sin ljuvliga kladdkaka som passar att bjuda på precis när som helst.
Läs mer »