Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja.

Smått är också gott. Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja kan inte bli fel, lägg dem på tungan och låt smaklökarna göra jobbet.

Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja
logo

20

En läcker förrätt som dessutom är enkel att laga och vacker att se på.

Crostini:

Ingredienser

  • 1 stor baguette

  • olivolja

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225 grader.Skär baguette i halvcentimeter tjocka skivor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.

    2. Ringla över olivolja och flingsalt. Sätt in i ugnen 8-10 minuter eller tills bröden fått fin färg.

Örtolja:

Ingredienser

  • 0,5 dl plockad persilja

  • Finrivet skal från en halv citron

  • 1 tsk färskpressad citronjuice

  • 0,5 dl olivolja

  • Nymald svartpeppar

  • Flingsalt

  • 2-3 förpackningar Burrata

Gör så här

    1. Finhacka persilja till örtoljan, blanda med citronskal, citronjuice och olivolja.

    2. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar.

Till servering:

Ingredienser

  • Färska hallon, ca 125 g

  • Basilikablad

Gör så här

    1. Bryt burrata och lägg på crostinin. Ringla över örtolja och halverade färska hallon. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

    2. Dekorera med basilikablad.

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml

149,00 kr


Ett kryddat brännvin med en frisk och fyllig äppelkaraktär och lite lägre alkoholhalt. Dessutom har den en tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål.

O.P. Anderson Petronella är en trevlig följeslagare till många rätter men passar även utmärkt att blanda drinkar på.

O.P. Petronella Sour med flaska och äggskal

O.P. Petronella Sour.


O.P. Anderson bjuder här på en härligt syrlig alkoholfri drink med O.P. Anderson Petronella Alkoholfri Snaps. En underbar drink att bjuda på i vår och sommar.

Läs mer »