Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja.

Smått är också gott. Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja kan inte bli fel, lägg dem på tungan och låt smaklökarna göra jobbet.

Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja
O.P. Anderson Petronella Hallon

O.P. Anderson Petronella Hallon

Sverige

Systembolaget nr:

5040702

199,00 kr


logo

20

En läcker förrätt som dessutom är enkel att laga och vacker att se på. Små knapriga crostinis som vi matchar med Petronella Hallon för en trevlig smakbrygga mellan mat och dryck.

Crostini:

Ingredienser

  • 1 stor baguette

  • olivolja

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225 grader.Skär baguette i halvcentimeter tjocka skivor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.

    2. Ringla över olivolja och flingsalt. Sätt in i ugnen 8-10 minuter eller tills bröden fått fin färg.

Örtolja:

Ingredienser

  • 0,5 dl plockad persilja

  • Finrivet skal från en halv citron

  • 1 tsk färskpressad citronjuice

  • 0,5 dl olivolja

  • Nymald svartpeppar

  • Flingsalt

  • 2-3 förpackningar Burrata

Gör så här

    1. Finhacka persilja till örtoljan, blanda med citronskal, citronjuice och olivolja.

    2. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar.

Till servering:

Ingredienser

  • Färska hallon, ca 125 g

  • Basilikablad

Gör så här

    1. Bryt burrata och lägg på crostinin. Ringla över örtolja och halverade färska hallon. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

    2. Dekorera med basilikablad.

O.P. Anderson Petronella Hallon

199,00 kr


Mild, fyllig och frisk smak av hallon i kombination med de klassiska O.P. kryddorna. Den milda kryddningen av kummin, anis och fänkål kompletteras av de friska hallonen som skapar en modern twist på en traditionell kryddning.

Snapsen serveras med fördel något kyld till sommarmat såsom sill, lax och fräscha sallader. O.P. Anderson Petronella Hallon fungerar även som aperitif med is samt som bas till bubbliga spritz och rosa cocktails