Don Papas kladdkaka med banan flamberad i rom.
Don Papas kladdkaka serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och vi tycker att du ska avnjuta kladdkakan tillsammans med ett glas Don Papa rom.
Det finns en anledning till att just kladdkaka är ett av de mest sökta orden på Google - få kan motstå en kladdkaka. Don Papas kladdkaka serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och vi tycker att du ska avnjuta kladdkakan tillsammans med ett glas Don Papa rom.
Don Papas Kladdkaka
Ingredienser
150 g smör
1 1/2 dl ljust Muscovadorörsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk Don Papa Rum
1 1/2 rulle Cloetta Centerchoklad
TOPPING:
200 gram mörk choklad (64-70%)
2 dl saltade och rostade cashewnötter
FLAMBERADE BANANER:
3 bananer
1 1/2 msk ljust Muscovadorörsocker
4 cl Don Papa Rum
Lite smör
Gör så här
Värm ugnen till 200°C. Smält smöret och låt det svalna.
Rör samman socker och ägg.
Blanda ihop mjöl och kakao, varva med det smälta smöret, ägg/sockret och Don Papa Rom. Rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ( 22 cm i diameter). Tryck ner bitar av Center choklad i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna något.
Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Rör ner cashewnötterna och bred försiktigt blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Skiva bananerna och fräs dom snabbt i lite smör, ha i Muscovadorörsocker och rör om lite. Tillsätt Don Papa och tänd på (ej under köksfläkten).
Låt kakan stå i rumstemperatur en halvtimme innan den skall serveras.
Servera kakan med de flamberade bananerna och lättvispad grädde.
Mats ger dig fler dryckesförslag till kladdkaka i filmen nedan!
Kladdkaka med Amarula gräddlikör.
Vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Läs mer »