Vit pizza med kantareller, pumpa och schalottenlök.
Martin Nordin visar ett otroligt gott recept på vit pizza med svamp, syrad gul tomatsås och pumpa från sin kokbok "Laga Svamp". Dags att göra hemgjord pizza!
Läs mer »Använd höstens pumpor på bästa sätt! Här är ett recept på en kryddig pumpapaj som passar utmärkt till halloweenfikat.
Pumpa är en fantastisk och underskattad smaksättare som hör hösten till och som många kopplar till den festliga högtiden Halloween.
Att handskas med pumpa är inte alltid en dans på rosor - men för den här läckra pumpapajen är det värt besväret. Ett enkelt och snabbt recept på pumpapaj som toppas med höstiga kryddor. Servera med en klick grädde eller vaniljvisp!
600 g pumpakött
2 dl vatten
1 dl socker
1 tsk kanel
1 krm muskotnöt
5 ägg
1 dl grädde
Skala, kärna och tärna pumpan. Fräs pumpan i en kastrull med smör.
Häll på vattnet och låt det småputtra under lock i 20 minuter. Glöm inte att röra om så att det inte bränner fast!
Tillsätt socker, kanel och muskot. Mixa ihop med en mixerstav. Låt svalna.
Vispa ihop ägg och grädde. Rör sedan i pumpablandningen.
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker
175 g smör
2 msk vatten
Blanda mjöl, bakpulver, socker, vatten och smör. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Förgrädda i 10 minuter på 175 grader.
ingefära, malen
muskot, malen
svartpeppar, grovmalen
Häll smeten i pajskalet och grädda i ugnen i en timme på 175 grader. Pudra över toppingen efter smak.
Servera med vaniljvisp eller grädde. Mums!
189,00 kr
199,00 kr
Dessertvinet Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, mörkt muscovado socker torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen. Serveras traditionellt sett till biscotti och desserter med nötter.
Martin Nordin visar ett otroligt gott recept på vit pizza med svamp, syrad gul tomatsås och pumpa från sin kokbok "Laga Svamp". Dags att göra hemgjord pizza!
Läs mer »Gustav Johansson som driver bloggen Jävligt Gott lär entreprenören och bloggaren Michaela Forni att göra en italiensk pizza med pumpa och fetatofu.
Läs mer »Fläsk hör julbordet till, här serveras fläsksidan härligt krispig med en kryddning av bland annat apelsin och ingefära.
Läs mer »Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.
Läs mer »