Färsk lax med chorizo och gourmettomater.

Livets Goda har tagit fram det här goda receptet på lax som serveras med kryddig chorizo och solmogna tomater.

Färsk lax med tomat och chorizo
Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé, magnum

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé, magnum

Frankrike

Systembolaget nr:

7234906

479,00 kr


logo

4

Njut av sensommaren med recept från Livets Goda - laga färsk lax med chorizo och tomater. Passa på att använda sommarens söta tomater, en riktig härlig kombo till den färska laxen och den kryddiga chorizon. Den här rätten avnjuts allra bäst till ett glas pinot blanc från Gustave Lorentz Signature Series.

Recept på lax:

Ingredienser

 • 500 gram laxfilé med skinn

 • 100 gram chorizo

 • 300 g gourmettomater

 • 1 kruka basilika

 • 10-12 svarta oliver utan kärnor

 • 1 msk rödvinsvinäger

 • 1 msk vatten

 • olivolja

 • citron

Gör så här

  1. Lägg laxfiléerna med köttet nedåt i en kall stekpanna och sätt på medelvärme. När pannan börjar komma upp i temperatur och laxen börjar låta så vänder du fisken och steker vidare, ca 5 min beroende på tjocklek, tills skinnet är krispigt.

  2. Medan fisken steks delar du tomaterna lite slarvigt, det får gärna vara lite olika storlekar på tomaterna för textur och kontrast.

  3. Blanda tomaterna i en skål tillsammans med hackade oliver, den färska basilikan (lämna några blad för garnityr), rödvinsvinäger, citronjuice och olivolja, salt och peppar och 1 msk vatten. Blanda runt.

  4. Skiva chorizon tunt och lägg i stekpannan med fisken de sista 2 minuterna, och avsluta de sista 30 sekunderna med att blanda i tomat/olivsalladen i pannan

  5. Servera på tallrik och toppa med några blad basilika och några droppar pressad citron över.

Vintips till lax med tomter och chorizo:

Santa Rita Sauvignon Blanc Gewurztraminer Riesling

80,00 kr


Santa Rita är ett trevligt sällskapsvin som även gör sig fint till fisk och skaldjur. Vinet har en fruktig doft med inslag av lime, nektarin, fläder, mandarin och litchi samt en fläkt av blommor. Smaken är frisk och fruktig med toner av honungsmelon, persika, krusbär, fläder, litchi och lime med ett stråk av madarinzest.

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé, magnum

479,00 kr


Det här fantastiska rosévinet finns även på magnumflaska! Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

Recept: Livets Goda