Ljummen laxsallad med sesam- och rödlöksvinägrett.
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs mer »Livets Goda har tagit fram det här goda receptet på lax som serveras med kryddig chorizo och solmogna tomater. Laxen serveras med ett glas pinot blanc från Gustave Lorentz.
Njut av sensommaren med recept från Livets Goda - laga färsk lax med chorizo och tomater. Passa på att använda sommarens söta tomater, en riktig härlig kombo till den färska laxen och den kryddiga chorizon. Den här rätten avnjuts allra bäst till ett glas pinot blanc från Gustave Lorentz Signature Series.
500 gram laxfilé med skinn
100 gram chorizo
300 g gourmettomater
1 kruka basilika
10-12 svarta oliver utan kärnor
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
olivolja
citron
Lägg laxfiléerna med köttet nedåt i en kall stekpanna och sätt på medelvärme. När pannan börjar komma upp i temperatur och laxen börjar låta så vänder du fisken och steker vidare, ca 5 min beroende på tjocklek, tills skinnet är krispigt.
Medan fisken steks delar du tomaterna lite slarvigt, det får gärna vara lite olika storlekar på tomaterna för textur och kontrast.
Blanda tomaterna i en skål tillsammans med hackade oliver, den färska basilikan (lämna några blad för garnityr), rödvinsvinäger, citronjuice och olivolja, salt och peppar och 1 msk vatten. Blanda runt.
Skiva chorizon tunt och lägg i stekpannan med fisken de sista 2 minuterna, och avsluta de sista 30 sekunderna med att blanda i tomat/olivsalladen i pannan
Servera på tallrik och toppa med några blad basilika och några droppar pressad citron över.
219,00 kr
Gustave Lorentz Riesling Burg har en tydlig och nyanserad doft av citrus, cykelverkstad, gula plommon, äpplen och mineral. Smaken är fruktig och balanseras av bra syra samt inslag av gula plommon, gula äpplen och mineral.
Recept: Livets Goda
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs mer »Här lyfter vi fram vita viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.
Läs mer »Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.
Läs mer »Linnéa har gjort en läcker ugnsbakad lax med matvetesallad och en jordgubbssalsa. Recept hittar du här!
Läs mer »