Fish tacos med avokadokräm.
Fish taco har blivit en nästan lika populär rätt som klassikern med köttfärs. Här är ett recept med torsk och en slät avokadokräm - men du kan självklart välja vilka tillbehör du vill!
Tacos är inte längre bara för fredagar - du bestämmer själv om du vill göra snabba vardags-tacos med det du har i kylen eller om du vill gå "all in" och göra allt från egen salsa, tortillabröd och guacamole till helgmiddagen.
Här bjuder vi på ett enkelt recept på fish tacos när du vill variera dig från den klassiska köttfärsen. Till det gör vi en len kräm på avokado och serverar med vackra, krispiga grönsaker. Men det fina med tacos är att du kan ha precis vad du vill till!
Fisk:
Ingredienser
MSC-märkt torsk 500 g
1 ½ dl saft av färsk lime
½ msk socker
1 st rödlök
1 st röd chili
½ tsk salt
Gör så här
Skiva lök och chili. Häll på limesaft och socker - blanda tills det löser sig.
Skär fisken i 2 cm stora kuber och lägg i marinaden. Ställ i kylen i en timme för marinering.
Avokadokräm:
Ingredienser
1 st avokado
2 msk japansk majonnäs (sk Kewpie)
1 msk risvinäger
Gör så här
Mosa avokadon med en gaffel, tillsätt risvinäger tills blandingen är slät.
Tillsätt japansk majonnäs, s.k. Kewpie, och blanda tills allt är jämnt.
Tillbehör & servering:
Ingredienser
½ rödkålshuvud
1 knippe rädisor
1 kruka koriander
8 små vetetortillas
Gör så här
Servera i varma, små tacobröd (majs eller vete) med tillbehör du gillar! Vi använde tunt skivad rödkål samt tunt skivade rädisor och mycket koriander på små vetetortillas.
Vin till fish tacos:
CHILL OUT Shiraz Rosé California
219,00 kr
CHILL OUT Shiraz Rosé California har en fruktig och doft med inslag av hallon, jordgubbar, persika och örter. Rosévinet är fruktigt med toner av hallon, persika, körsbär och blodapelsin. Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk.
Recept: Danger Österlin
Moules marinières.
Moules marinières är fantastiskt gott och inte alls svårt att laga hemma! Servera gärna med pommes och ett glas riesling.
Läs mer »Helgrillad fisk med krossad potatis och kaprisdressing.
Linnea förklarar hur enkelt det är att grilla hel fisk. Till detta serveras en ny favorit: krossad potatis! Som tillbehör blir det en dressing med smak av kapris.
Läs mer »Saftig kyckling med svamp, salvia och svart ris.
En variant av den franska rätten coq au vin, fast här tillagas allt i en och samma stekpanna eller gryta.
Läs mer »