Örtmarinerad grillad kyckling med grillade grönsaker och choronsås.
Att marinera en bit kyckling och sedan slänga på grillen är bland det godaste som finns. Servera med grillade grönsaker i säsong och en smakrik sås.
Läs mer »Avslutningsvis ber vi att få imponera med en ljuvlig cheesecake som fått smak av sommarens fläder och färska, marinerade jordgubbar.
Det här är lite en jordgubbstårta 2.0 – perfekt när du vill bevara midsommartraditionen men samtidigt imponera på gästerna. En underbar cheesecake där bottnen är gjort med kakdrömmar, och själva cheesecaken får den där fräscha, aromatiska smaken av fläder.
Toppa med färska jordgubbar som fått ligga och dra i en frisk marinad i några timmar och lyckan är gjord!
300 g drömmar
125 g smör
4 gelatinblad
1 dl koncentrerad flädersaft
400 g färskost
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Krossa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda i de krossade drömmarna. Tryck ut detta i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt medan du gör cheesecake-smeten.
Lägg gelatinbladen i blöt i vatten. Krama vattnet ur de mjuka gelatinbladen och lägg dem i en kastrull med den koncentrerade flädersaften. Värm försiktigt tills allt gelatin lösts upp.
Vispa färskost med florsocker krämigt.
Vispa grädden tjock.
Vispa ner flädersaft/gelatinblandningen i färskosten. Vänd sedan ner den vispade grädden. Rör helt slätt.
Bred ut cheesecake-fyllningen över bottnen gjord av drömmar.
Låt stå kallt i minst 4 timmar.
500 g jordgubbar
0,5 dl koncentrerad flädersaft
saft från 1 lime
1 msk honung
Till servering:
färska jordgubbar
citronmeliss
Skiva jordgubbarna och lägg i en skål. Slå över saft, limesaft och honung. Låt marinera i ett par timmar.
Dekorera cheesecake med färska jordgubbar och citronmeliss. Servera med de marinerade jordgubbarna.
149,00 kr
Druvtypisk doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.
130,00 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar.
Recept: Linnéa Seidel
Att marinera en bit kyckling och sedan slänga på grillen är bland det godaste som finns. Servera med grillade grönsaker i säsong och en smakrik sås.
Läs mer »Lax i alla dess former är alltid ett välkommet inslag vid midsommarbordet. Här serveras den med en enkel färskpotatissallad och en frisk kall sås.
Läs mer »Ingen midsommar utan sill, och detta år lagar vi en klassiker: Brantevikssill. Sillen får härlig smak av lök, peppar, citron och dill. Till detta? Snaps såklart!
Läs mer »En smakrik inledning på midsommarmiddagen. Rosta egna crostini och toppa med en krämig oströra och sommarens solmogna jordgubbar. Servera med bubbel!
Läs mer »