Flädercheesecake med marinerade jordgubbar.

Avslutningsvis ber vi att få imponera med en ljuvlig cheesecake som fått smak av sommarens fläder och färska, marinerade jordgubbar.

Flädercheesecake med marinerade jordgubbar.
Dr Loosen Riesling Beerenauslese

Dr Loosen Riesling Beerenauslese

Tyskland

Systembolaget nr:

536404

149,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

274102

130,00 kr


logo

8

logo

0 h 30 min

Det här är lite en jordgubbstårta 2.0 – perfekt när du vill bevara midsommartraditionen men samtidigt imponera på gästerna. En underbar cheesecake där bottnen är gjort med kakdrömmar, och själva cheesecaken får den där fräscha, aromatiska smaken av fläder.

Toppa med färska jordgubbar som fått ligga och dra i en frisk marinad i några timmar och lyckan är gjord!

Flädercheesecake:

Ingredienser

  • 300 g drömmar

  • 125 g smör

  • 4 gelatinblad

  • 1 dl koncentrerad flädersaft

  • 400 g färskost

  • 1 dl florsocker

  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

    1. Krossa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda i de krossade drömmarna. Tryck ut detta i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt medan du gör cheesecake-smeten.

    2. Lägg gelatinbladen i blöt i vatten. Krama vattnet ur de mjuka gelatinbladen och lägg dem i en kastrull med den koncentrerade flädersaften. Värm försiktigt tills allt gelatin lösts upp.

    3. Vispa färskost med florsocker krämigt.

    4. Vispa grädden tjock.

    5. Vispa ner flädersaft/gelatinblandningen i färskosten. Vänd sedan ner den vispade grädden. Rör helt slätt.

    6. Bred ut cheesecake-fyllningen över bottnen gjord av drömmar.

    7. Låt stå kallt i minst 4 timmar.

Marinerade jordgubbar:

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar

  • 0,5 dl koncentrerad flädersaft

  • saft från 1 lime

  • 1 msk honung

Till servering:

  • färska jordgubbar

  • citronmeliss

Gör så här

    1. Skiva jordgubbarna och lägg i en skål. Slå över saft, limesaft och honung. Låt marinera i ett par timmar.

    2. Dekorera cheesecake med färska jordgubbar och citronmeliss. Servera med de marinerade jordgubbarna.

Dessertvin till cheesecaken:

Dr Loosen Riesling Beerenauslese

149,00 kr


Druvtypisk doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. 

Recept: Linnéa Seidel