Focaccia i stekpanna.

Gör din påskbuffé komplett med ett gott bröd.

Focaccia i stekpanna
Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Italien

Systembolaget nr:

7993601

159,00 kr


Ruffino Pinot Grigio Delle Venezie Organic

Ruffino Pinot Grigio Delle Venezie Organic

Italien

Systembolaget nr:

7709001

129,00 kr


logo

2 bröd

logo

0 h 50 min

Focaccia är ett väldigt lättbakat bröd som du kan variera i det oändliga när det kommer till smaksättning. Fetaost, färska örter, lök - ja allt blir gott! Jag gräddade mina bröd i gjutjärnspannor, det blev väldigt fint att ställa fram på buffébordet!

Focaccia i stekpanna

Ingredienser

  • 25 g jäst

  • 3 dl vatten

  • 1/2 dl olivolja

  • 2 msk honung

  • 1 nypa flingsalt

  • 7 dl vetemjöl

  • färsk rosmarin

  • tomater

  • flingsalt

Gör så här

    1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Strö över lite mjöl och täck sedan bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.

    2. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Arbeta snabbt igenom degen och lägg dom i två gjutjärnsstekpannor. Lägg i tomater, strö över färsk rosmarin och salt. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.

    3. Grädda i 200 °C i cirka 20 minuter.

    4. Ställ fram på påskbuffén och njut av middagen.

Para ihop focaccian med dessa viner:

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

159,00 kr


En torr ekologisk Prosecco med  inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.

Ruffino Pinot Grigio Delle Venezie Organic

129,00 kr


Detta ekologiska vin är fruktigt, fräscht och har inslag av gula stenfrukter, päron, en viss blommighet och en lätt fläkt av mint. Smaken är torr och fruktig och har en viss ton av mineral.

Recept: Linnéa Seidel