Vårsallad med groddar, rödbetor och fetaost.
Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!
Läs mer »Gör din påskbuffé komplett med ett gott bröd.
Focaccia är ett väldigt lättbakat bröd som du kan variera i det oändliga när det kommer till smaksättning. Fetaost, färska örter, lök - ja allt blir gott! Jag gräddade mina bröd i gjutjärnspannor, det blev väldigt fint att ställa fram på buffébordet!
25 g jäst
3 dl vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 nypa flingsalt
7 dl vetemjöl
färsk rosmarin
tomater
flingsalt
Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Strö över lite mjöl och täck sedan bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Arbeta snabbt igenom degen och lägg dom i två gjutjärnsstekpannor. Lägg i tomater, strö över färsk rosmarin och salt. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.
Grädda i 200 °C i cirka 20 minuter.
Ställ fram på påskbuffén och njut av middagen.
67,00 kr
Ett generöst torrt och fruktigt vin med fin syra och slipad mineralitet, med ett rent och elegant avslut. En perfekt aptitretare när det bjuds charkuterier eller till rätter med fisk och skaldjur.
189,00 kr
Friskt, fruktigt och nyanserad chenin blanc från Stellenbosch. Här finns toner av gula äpplen, persika, mandarin, honungsmelon och nötter. Perfekt till vegetariska rätter eller anrättningar med fisk eller ljust kött.
Recept: Linnéa Seidel
Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!
Läs mer »Att tillaga en hel kyckling i ugn är ett väldigt smidigt sätt att laga mat på.
Läs mer »Små fina grillspett gör sig otroligt bra på en buffé.
Läs mer »När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst.
Läs mer »Ibland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.
Läs mer »Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.
Läs mer »Det här är ett utmärkt vegetariskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.
Läs mer »