Focaccia i stekpanna.

Gör din påskbuffé komplett med ett gott bröd.

Focaccia i stekpanna
Il Capolavoro Bianco

Il Capolavoro Bianco

Italien

Systembolaget nr:

7260601

67,00 kr


Waterford Estate Pecan Stream Chenin Blanc

Waterford Estate Pecan Stream Chenin Blanc

Sydafrika

Systembolaget nr:

237201

189,00 kr


logo

2 bröd

logo

0 h 50 min

Focaccia är ett väldigt lättbakat bröd som du kan variera i det oändliga när det kommer till smaksättning. Fetaost, färska örter, lök - ja allt blir gott! Jag gräddade mina bröd i gjutjärnspannor, det blev väldigt fint att ställa fram på buffébordet!

Focaccia i stekpanna

Ingredienser

  • 25 g jäst

  • 3 dl vatten

  • 1/2 dl olivolja

  • 2 msk honung

  • 1 nypa flingsalt

  • 7 dl vetemjöl

  • färsk rosmarin

  • tomater

  • flingsalt

Gör så här

    1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Strö över lite mjöl och täck sedan bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.

    2. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Arbeta snabbt igenom degen och lägg dom i två gjutjärnsstekpannor. Lägg i tomater, strö över färsk rosmarin och salt. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.

    3. Grädda i 200 °C i cirka 20 minuter.

    4. Ställ fram på påskbuffén och njut av middagen.

Gott att dricka till focaccian:

Il Capolavoro Bianco

67,00 kr


Ett generöst torrt och fruktigt vin med fin syra och slipad mineralitet, med ett rent och elegant avslut. En perfekt aptitretare när det bjuds charkuterier eller till rätter med fisk och skaldjur.

Waterford Estate Pecan Stream Chenin Blanc

189,00 kr


Friskt, fruktigt och nyanserad chenin blanc från Stellenbosch. Här finns toner av gula äpplen, persika, mandarin, honungsmelon och nötter. Perfekt till vegetariska rätter eller anrättningar med fisk eller ljust kött.

Recept: Linnéa Seidel