Vegansk boeuf bourguignon.
En vegansk boeuf bourguignon där grytan får sin mustighet från belugalinser, kastanjechampinjoner och rotfrukter.
Läs mer »En snabblagad och fantastiskt god fiskgratäng med panko som ströbröd. Brynt smör ger rätten en fin nötig ton. Servera med delikatesspotatis.
Saknar du också den gamla färdiga mixen för fransk fiskgratäng som brukade finnas i mataffären? Lugn - det är lätt att laga själv. Idag har jag gjort en egen variant av fransk fiskgratäng.
Jag har ugnsbakat torsk under ett frasigt och smakrikt täcke av ströbröd, i detta fall panko. Det blir lite som panerad torsk, fast i gratängform. Väldigt smidigt och gott! Idag har jag valt att använda torskrygg, det är en fiskbit jag tycker passar ypperligt här. Smöret valde jag att bryna innan jag rörde i övriga ingredienser, det ger en extra fin, lite nötig ton till maträtten.
100 g smör
1 vitlöksklyfta
3 tsk dijonsenap
1 dl färsk hackad persilja
2 tsk örtsalt
1/2 dl vatten
ca 3 dl pankoströbröd
4 bitar torskrygg
delikatesspotatis
Sätt ugnen på 200°C.
Bryn smöret i en kastrull (smält smöret, låt kastrullen stå kvar på värmen under omrörning till smöret får en mör och lite nötaktig doft. Tag genast av från värmen och fortsätt vispa så smöret går ner i temperatur och inte blir bränt).
Skala och pressa vitlöken och blanda ner i det brynta smöret tillsammans med dijonsenap, finhackad persilja, salt, vatten och ströbröd.
Lägg ut torskrygg i en ugnsfast form. Bred ut toppingen över fisken i ett jämnt lager.
Gratinera fisken i 200°C i cirka 20 minuter eller tills fisken är helt klar. Börjar toppingen få för mycket färg kan du täcka med lite folie mot slutet.
Servera med kokt delikatesspotatis.
149,00 kr
Denna chardonnay har en nyanserad och tilltalande doft med inslag av honungsmelon, gula plommon, kryddor och fat, samt en fläkt av blommor. Smaken i Laroche Chardonnay Réserve har en angenäm fet munkänsla, som umgås i harmoni med vinets fruktighet och tonerna från faten.
119,00 kr
Fruktig ungdomlig doft med inslag av blommor, päron och persika och en liten kryddig ton av hasselnötter. Smaken är ung och torr med välbalanserad syra och inslag av vita frukter och mineral.
En vegansk boeuf bourguignon där grytan får sin mustighet från belugalinser, kastanjechampinjoner och rotfrukter.
Läs mer »Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Läs mer »En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Läs mer »Löksoppan är en av det franska kökets mest älskade rätter med sin karamelliserade lök och krämiga smak. Recept med vintips hittar du här.
Läs mer »