Vin till fransk löksoppa.
Löksoppan är ett av det franska kökets mest älskade rätter och det är lätt att förstå varför då den har en underbar smak och dessutom är billig att göra. Vi hjälper dig att välja rätt vin till löksoppan.
Läs mer »Löksoppan är en av det franska kökets mest älskade rätter med sin karamelliserade lök och krämiga smak. Recept med vintips hittar du här.
Den franska löksoppan är en riktig klassiker som förr ansågs som "fattigmat" på grund av de billiga ingredienserna. Numera är löksoppan en av de mest älskade franska maträtterna, och vi förstår verkligen varför. Den är både enkel och otroligt god där löken blir nästintill karamelliserad.
3 gula lökar
1 liter hönsbuljong
1 dl vitt vin
1 lagerblad
2-3 kryddmått färsk timjan
smör
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och skiva löken tunt. Fräs sedan löken i smöret i en stor kastrull.
Häll på hönsbuljong, vitt vin, lagerblad och timjan.
Koka upp och sjud på svag värme i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Stek bröden på båda sidorna i smör, lägg osten på brödskivorna.
Häll upp soppan i portionsformar, lägg brödet på soppan (strö ev. lite extra ost över) och gratinera i ugnen i ca. 5 min.
Servera med ett glas riesling.
4 skivor bröd, gärna surdeg
8 skivor lagrad ost, ex gruyére
8 skivor lagrad ost, ex gruyére
Lägg bröden på soppan i skålarna och gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
Servera gärna med ett glas riesling.
489,00 kr
Det här fantastiska rosévinet finns även på magnumflaska! Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.
Löksoppan är ett av det franska kökets mest älskade rätter och det är lätt att förstå varför då den har en underbar smak och dessutom är billig att göra. Vi hjälper dig att välja rätt vin till löksoppan.
Läs mer »En snabblagad och fantastiskt god fiskgratäng med panko som ströbröd. Brynt smör ger rätten en fin nötig ton. Servera med delikatesspotatis.
Läs mer »Linnéa gör en klassiker från det franska köket men med sin egen lilla twist.
Läs mer »Denna klassiska gryträtt står sig från år till år. Med sin lätt rökta karaktär från sidfläsket passar det bra att servera tillsammans med ett vin som har samma lite rökiga känsla som Boeuf Bourguignonen.
Läs mer »