Fräscha lättlagade fisktacos med mangosalsa.

Linnéas recept på fisktaco är lätt att göra, hälsosam och otroligt god. Bra för både kropp och själ!

Fisktacos
Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

59613

79,00 kr

100,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Snart är det dags för den första deltävlingen i Melodifestivalen. Kanske är det läge att bjuda hem lite goda vänner, fylla chipsskålarna till brädden och bänka er framför tv´n. Men för att ni inte ska föräta er på chips och dipp, ja då tycker jag ni ska börja kvällen med att äta något riktigt gott. Som en bricka full med läcker fisktaco.

Det här är matlagning när den är som bäst tycker jag. Enkelt att laga, hälsosamt, räcker till många och är otroligt smakrikt. Precis så man vill ha det (så att man med gott samvete kan sätta i sig en halv påse chips sen..)

Ingredienser

  • ca 500 g lax

  • 3 limefrukter

  • 1/2 röd chili

  • 250 g tinad mango i bitar (köpt fryst)

  • 200 g gurka

  • 1/2 rödlök

  • 1 knippe färsk persilja eller koriander

  • 1 msk flytande honung

  • salt

  • salladsblad

  • svarta och vita sesamfrön

Gör så här

    1. Skär laxen i 1x1 cm stora kuber och läg dem i en bunke.

    2. Pressa saften ur två limefrukter och finhacka chilin, Häll detta över laxen.

    3. Salta laxen och låt den gärna stå och marineras en stund medan du gör salsan.

    4. Lägg den tinade mangon i en skål och skär gurkan i små bitar.

    5. Finhacka löken och persilja eller koriander.

    6. Blanda samman allt i bunken.

    7. Pressa limesaften ur en lime över allt i bunken, ringla över honungen och salta lätt. Rör om väl.

    8. Stek laxen hastigt i en het panna så den får färg runt om. (Du kan behöva steka i omgångar så det inte blir så fullt i stekpannan.)

    9. Lägg ut fina, lite skålformade salladsblad på en bricka.

    10. Lägg en sked salsa i botten på varje blad och ett par tärningar lax ovanpå.

    11. Toppa med sesamfrön och hackad persilja eller koriander. Servera direkt.

Vintips till fisktacos med mangosalsa

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

79,00 kr

100,00 kr


Ett franskt mousserande vin med både charm och attityd. Smaken är torr och frisk och fruktig med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon. Perfekt som fördrink eller till lättare fisk- och skaldjursrätter.

Charkbricka med olika tillbehör

Charkbricka.


Duka fram en härlig charkbricka med lite goda ostar och tillbehör. Perfekt att servera med ett glas spansk cava - hemma eller som picknick, det väljer du själv!

Läs mer »
Gambas al ajillo i gryta på bord

Gambas al ajillo.


En klassiker på varje tapasrestaurang och en storfavorit hos många! Gambas al ajillo är även enkelt att laga hemma och här får du ett gott recept med tillhörande vintips.

Läs mer »