Chokladfondant med Amarulakola.
En underbart krämig fondant slår aldrig fel! I det här receptet adderar vi en extra lyxig twist i form av Amarulakola i mitten.
Läs mer »En härlig dessert med intensiv chokladsmak och toner av vanilj, kola och tropisk frukt från Amarula. Toppas gärna med browniebitar, hjortron och maränger.
1 1/4 dl vispgrädde
50 g strösocker
1 msk vatten
1 ägg
2 äggulor
150 g mörk choklad, 55-70%
1/2 dl Amarula Original
1/2 krm salt
Vispa grädden lätt och ställ i kylen.
Häll socker, vatten, ägg och äggula i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent. Ställ bunken över ett vattenbad. Vispa hela tiden och låt blandningen tjockna tills den når 82 grader.
Vispa blandningen sval med assistenten.
Hacka chokladen och smält i mikro eller över ett vattenbad tills den är ca 55 grader varm. När chokladen är smält och äggvispet är svalt och luftigt blandar du ner Amarula Original.
Vänd ner 1/3 av grädden i chokladen och rör den helt slät och blank. Vänd sedan försiktigt ner chokladblandningen och grädden växelvis i äggvispet, lite i taget. Tillsätt salt. Vänd runt med slickepott tills allt är blandat.
Fördela moussen i 6 glas och låt den sätta sig i kylen ca 4 timmar.
Browniebitar
Hjortron
Maränger
Toppa med browniebitar, hjortron och maränger.
Tips! Ringla även på salt kolasås för en extra smak.
209,00 kr
Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Likören har en krämig och mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.
En underbart krämig fondant slår aldrig fel! I det här receptet adderar vi en extra lyxig twist i form av Amarulakola i mitten.
Läs mer »Linnéa har tagit fram en kaffedrink med smak av choklad och smörkola som passar perfekt efter en dag ute i kylan.
Läs mer »Med påsken kommer god mat och avkoppling. Lyxa till det med en cheesecake med Amarula och physalisgelé, du kommer inte ångra dig.
Läs mer »Caramarula, en vegansk cocktail gjord på Amarula Vegan – en gräddlikör helt fri från mejeri och laktos. En värmande drink som passar att servera oavsett årstid.
Läs mer »