Fyllig morotskaka med en touch av franska äpplen.

Baka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados. 

Morotskaka
Morotskaka
Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml
Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Frankrike

Systembolaget nr:

5801

335,00 kr


logo

1 h 15 min

Baka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados.

Morotskaka

Ingredienser

  • 3 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3 tsk bakpulver

  • 1 tsk malen kardemumma

  • 1 1/2 tsk malen kanel

  • 1/2 tsk malen ingefära

  • 1 krm salt

  • 1 1/2 dl solrosolja

  • 4 dl rivna morötter

  • 6 cl Boulard Calvados Grand Solage Pays d'Auge

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

    3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

    4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och calvados.

    5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

    6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

    7. Låt morotskakan svalna.

Frosting

Ingredienser

  • 60 g smör (mjukt)

  • 4 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • Rivet limeskal från en limefrukt

  • 100 g Philadelphia (classic naturell)

  • Hackade mandlar (alternativt hasselnötter eller valnötter)

Gör så här

    1. Vispa alla ingredienser krämigt och bred över morotskakan.

    2. Strö över de hackade mandlarna.

    3. Servera tillsammans med kaffe eller te och ett litet glas calvados.

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

335,00 kr


En mycket trevlig calvados med en en len smak av äpple. Passar utmärkt till äppeldesserterna!