Pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados.
En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs mer »Baka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados.
Baka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados.
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 1/2 dl solrosolja
4 dl rivna morötter
6 cl Boulard Calvados Grand Solage Pays d'Auge
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och calvados.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
60 g smör (mjukt)
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rivet limeskal från en limefrukt
100 g Philadelphia (classic naturell)
Hackade mandlar (alternativt hasselnötter eller valnötter)
Vispa alla ingredienser krämigt och bred över morotskakan.
Strö över de hackade mandlarna.
Servera tillsammans med kaffe eller te och ett litet glas calvados.
356,00 kr
En mycket trevlig calvados med en en len smak av äpple. Passar utmärkt till äppeldesserterna!
En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs mer »Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.
Läs mer »I det nordliga franska landskapet Normandie växer inga druvor. Här görs istället smakrik och aromatisk calvados på traktens äpplen.
Läs mer »Inspirerade av höstens äpplen har vi gjort en smarrig milkshake med fyllig smak av äpple från både äppelmos och calvados. Perfekt till brunchen eller som dessert!
Läs mer »