Glöet Sabayonne.
En läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Sabayonne är en riktigt läcker dessert, här med Glöet mousserande glögg, som är enkel att göra. Vackert att dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor, fikon och bär.
Ingredienser
5 äggulor
1,5 dl socker
1 1/4 dl Glöet White sparkling glögg
Gör så här
Ställ glasen kylskåpet för kylning.
Ställ en större skål i vattenbad. Knäck i äggulorna och tillsätt sockret i skålen medan du vispar hela tiden.
Vispa smeten tills den är riktigt fluffig. Häll ner den mousserande glöggen och fortsätt att vispa tills skummet blir tjockare.
Lägg bär i de kylda glasen och häll över sabayonneskummet.
Dekor
Ingredienser
våffelkex
bär
granatäpple
färska fikon
Gör så här
Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor, fikon och bär..
Servera gärna med ett glas Glöet Sparkling White till.
Glöet White Sparkling Glögg
101,00 kr
Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus. Smaken är fräsch, fruktig och kryddig med en ton av rostat äpple. Serveras väl kyld.