Glöet
Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.
Vid juletid år 2015 bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin. - Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg. Det blev starten för Glöet. Efter julfesten provade de att söka på Google för att se om det redan fanns en färdigblandad dryck med mousserande vin och glögg att köpa. Det visade sig att det inte fanns - varken i Finland, Sverige eller någon annanstans. Anette och Juha-Matti kontaktade Antti Rinta-Huumo, som är en av Finlands mest kända vinexperter och en flitig gäst i morgon-TV-soffan i Finland. Han var genast med på tåget och satte igång att blanda till och testa mängder av olika recept tills de fann den vinnande versionen.
Gozy - Mousserande sangria
Idén till en sommardryck uppstod när Juha-Matti och Anette Raunio smakade på sparkling sangria i Barcelona.
- Idén om sparkling sangria tillverkad i Spanien föddes när vi märkte hur Cava Sangria-drinken har fortsatt att växa i popularitet runt om i världen år efter år. Vi vill erbjuda konsumenterna denna somriga drink enkelt klar i en snygg förpackning. Drycken är fräsch och lätt och har färre kalorier än torra vita viner tack vare den aning lägre alkoholhalten, säger Anette Raunio. Resultatet blev varumärket Gozy.
Gozy White har belönats med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards och finns idag i både flaska och burk.
Läcker vinterdessert med smak av pepparkaka och apelsin.
Julen är det sötas högtid och här har Linnéa tagit fram en enkel men väldigt god dessert med julens kryddor kanel och apelsin. Servera med ett sött och juligt bubbel med glöggsmak från Glöet.
Läs mer »Jultrifle.
Trifle är populär dessert i det brittiska köket och består av flera lager med krämiga fyllningar, kaksmulor och bär. Toppa med pepparkakor, polkastänger och bär.
Läs mer »Crostini med karamelliserade päron och parmaskinka.
Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas Gozy white sangria. Både gott och enkelt.
Läs mer »Somrig plockbricka.
Sommarens godaste och kanske enklaste plockbricka att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller varför inte i väntan på middagen.
Läs mer »3 läckra tilltugg till glöggbubblet.
Glöet lanserar 2022 en nyhet med lyxig festkänsla: Glöet Gold. Här tipsar Linnéa om tre härligt juliga tilltugg till årets glöggbubbel, som känns lite lyxigare än vanlig plockmat till minglet.
Läs mer »Glöet Sabayonne.
En läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Läs mer »Glöet Pannacotta.
Pannacotta är en krämig italiensk dessert. Här gör vi den i två lager med en härligt julig touch.
Läs mer »