Glöet

Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Glöet Sparkling Glögg

Vid juletid år 2015 bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin.  - Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg. Det blev starten för Glöet. Efter julfesten provade de att söka på Google för att se om det redan fanns en färdigblandad dryck med mousserande vin och glögg att köpa. Det visade sig att det inte fanns - varken i Finland, Sverige eller någon annanstans. Anette och Juha-Matti kontaktade Antti Rinta-Huumo, som är en av Finlands mest kända vinexperter och en flitig gäst i morgon-TV-soffan i Finland. Han var genast med på tåget och satte igång att blanda till och testa mängder av olika recept tills de fann den vinnande versionen.

Inför julen 2023 fick Glöet en ny design som verkligen matchar denna bubbliga, lyxiga juldryck. Utöver det röda originalet Glöet Sparkling Red har serien utökats med Glöet Sparkling White, Glöet Sparkling Rosé samt Glöet Sparkling Gold.

Glöet 75

Glöet 75.


Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Läs mer »