Glöet

Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Glöet Sparkling Glögg & Glöet White Sparkling Glögg

Vid juletid år 2015 bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin.  - Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg. Det blev starten för Glöet. Efter julfesten provade de att söka på Google för att se om det redan fanns en färdigblandad dryck med mousserande vin och glögg att köpa. Det visade sig att det inte fanns - varken i Finland, Sverige eller någon annanstans. Anette och Juha-Matti kontaktade Antti Rinta-Huumo, som är en av Finlands mest kända vinexperter och en flitig gäst i morgon-TV-soffan i Finland. Han var genast med på tåget och satte igång att blanda till och testa mängder av olika recept tills de fann den vinnande versionen.

Gozy Sparkling White Sangria

Gozy - Mousserande sangria

Idén till en sommardryck uppstod när Juha-Matti och Anette Raunio smakade på sparkling sangria i Barcelona.

- Idén om sparkling sangria tillverkad i Spanien föddes när vi märkte hur Cava Sangria-drinken har fortsatt att växa i popularitet runt om i världen år efter år. Vi vill erbjuda konsumenterna denna somriga drink enkelt klar i en snygg förpackning. Drycken är fräsch och lätt och har färre kalorier än torra vita viner tack vare den aning lägre alkoholhalten, säger Anette Raunio. Resultatet blev varumärket Gozy.

Gozy White har belönats med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards och finns idag i både flaska och burk.

Glöet 70, drink med Glöet Gold Sparkling.

Glöet 75.


Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Läs mer »