Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost.
Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Glöggkokta päron
Ingredienser
4 fasta päron
1 flaska Blossa vinglögg
1 kanelstång
1 msk kryddnejlikor
3 dl grädde
ädelost
mandlar
Gör så här
Skala päronen, men spar stjälken.
Lägg päronen i en kastrull och slå på vinglögg så det täcker päronen. Ha i kryddorna.
Koka tills päronen mjuknat, men inte kokat sönder, ca 30-40 minuter beroende på hur stora päron du har.
Vispa grädden lätt.
Rosta mandlarna i en medelvarm och torr stekpanna. Låt som svalna och hacka dom sedan fint.
Servera de glöggkokta päronen med en klick lättvispad grädde, smulad ädelost och finhackade mandlar.
Blossa Vinglögg
90,00 kr
Päronen kokar du i Blossa vinglögg som har en fyllig smak av julkryddor och russin med lång eftersmak. Ton av kardemumma och kryddnejlika.
Recept: Linnéa Seidel
Så blir en årgångsglögg till.
Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.
Läs mer »