Smörstekt torskrygg med gremolata och örtslungad potatis.
Denna vecka bjuder Linnéa på ett makalöst utsökt recept på smörstekt torskrygg med godsaker. En maträtt utan säsongsbetoning.
Läs mer »Linnéa älskar sitt fiskpaket som kan läggas på antingen grillen eller i ugnen. Ett litet paket fyllt med goda smaker.
Med kokt potatis, vårig sparris och mängder med smör som man kan sitta och doppa en bit bröd i långt efter att man ätit upp den sista biten mat.Fiskpaket är en sådan där bra grej. Man kan egentligen blanda i vad man har hemma. Fina, små söta tomater, ärtskidor, räkor, pilgrimsmusslor, kräftstjärtar, andra skaldjur. Ja, ni förstår vad jag menar.
20 st färska sparrisar
12 små kokta potatisar
300 g lax
300 g torskrygg
4 salladslökar
100 g mjukt smör
1 tsk grönsaksbuljongpulver
svartpeppar
saft från 1/2 citron
en stor grön sallad
mjukt surdegsbröd
Lägg ut fyra stycken ark aluminiumfolie, lägg på ett ark bakplåtspapper på varje foliebit.
Skär bort den vita, träiga delen av sparrisen. Dela sedan sparrisen på mitten. Fördela på folie och bakplåtspappersarken.
Dela potatisarna och lägg dom på sparrisen.
Skär fisken i små kuber och fördela över sparris och potatis. Skiva salladslöken tunt och strö över.
Blanda samman smör, buljongpulver, svartpeppar och citron. Klicka ut i fiskpaketen.
Vik först ihop bakplåtspappret och sedan aluminiumfolien runt fisken så du får ett fint fiskpaket. Så här långt kan du förbereda middagen kvällen innan om du vill.
Värm ugnen till 200°C och kör fiskpaketen i cirka 15 minuter.
Självklart går det bra att även köra dina fiskpaket på grillen!
Häll upp ett glas svalt vin och servera fiskpaketen med en härlig sallad och bröd. Fredagsmyset kan börja!
149,00 kr
Och som jag tidigare skrev, jag längtar efter ett glas fräscht gott vin att dricka på min altan i sommar. Och vet ni, jag tror jag hittat en ny favorit! För i glaset tycker jag ni ska hälla upp en Chardonnay vid namn Eve. Med smak av tropisk frukt, päron, vanilj och friska citrustoner passar det perfekt att dricka av både innan och till maten. Passar utmärkt till mina fiskpaket!
Recept: Linnéa Seidel
Denna vecka bjuder Linnéa på ett makalöst utsökt recept på smörstekt torskrygg med godsaker. En maträtt utan säsongsbetoning.
Läs mer »I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger 5 tips på rött vin till olika fiskrätter.
Läs mer »Inför Alla Hjärtans Dag har Linnéa tagit fram ett recept på ugnsbakad torskrygg med en rivig ärtpuré och lyxig sås.
Läs mer »Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »