Grilla fiskpaket med sparris och örtsmör

Linnéa älskar sitt fiskpaket som kan läggas på antingen grillen eller i ugnen. Ett litet paket fyllt med goda smaker. 

Fiskpaket med Eve Chardonnay
logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Med kokt potatis, vårig sparris och mängder med smör som man kan sitta och doppa en bit bröd i långt efter att man ätit upp den sista biten mat. Fiskpaket är en sådan där bra grej. Man kan egentligen blanda i vad man har hemma. Fina, små söta tomater, ärtskidor, räkor, pilgrimsmusslor, kräftstjärtar, andra skaldjur. Ja, ni förstår vad jag menar.

Fiskpaket med sparris och citronsmör:

Ingredienser

  • 20 st färska sparrisar

  • 12 små kokta potatisar

  • 300 g lax

  • 300 g torskrygg

  • 4 salladslökar

  • 100 g mjukt smör

  • 1 tsk grönsaksbuljongpulver

  • svartpeppar

  • saft från 1/2 citron

  • en stor grön sallad

  • mjukt surdegsbröd

Gör så här

    1. Lägg ut fyra stycken ark aluminiumfolie, lägg på ett ark bakplåtspapper på varje foliebit.

    2. Skär bort den vita, träiga delen av sparrisen. Dela sedan sparrisen på mitten. Fördela på folie och bakplåtspappersarken.

    3. Dela potatisarna och lägg dom på sparrisen.

    4. Skär fisken i små kuber och fördela över sparris och potatis. Skiva salladslöken tunt och strö över.

    5. Blanda samman smör, buljongpulver, svartpeppar och citron. Klicka ut i fiskpaketen.

    6. Vik först ihop bakplåtspappret och sedan aluminiumfolien runt fisken så du får ett fint fiskpaket. Så här långt kan du förbereda middagen kvällen innan om du vill.

    7. Värm ugnen till 200°C och kör fiskpaketen i cirka 15 minuter.

    8. Självklart går det bra att även köra dina fiskpaket på grillen!

    9. Häll upp ett glas svalt vin och servera fiskpaketen med en härlig sallad och bröd. Fredagsmyset kan börja!

Vin till fisken:

Domäne Wachau Riesling Selection

129,00 kr


En österrikiskt riesling med ungdomlig och påtagligt fruktig doft med inslag av päron, vit persika, honungsmelon, färska örter och citrus. Smaken är mycket frisk och fruktig med inslag av päron, honungsmelon, citrus och örter.

Recept: Linnéa Seidel