Grillad kycklingsallad med getostkräm.

Sommarens godaste kycklingsallad serveras här med färska blåbär, färska aprikoser tillsammans med en supergod getostkräm.

Grillad kycklingsallad med getostkräm på marmorbord
Pinot Noir for you and for me

Pinot Noir for you and for me

Moldavien

Systembolaget nr:

5111701

79,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

En fräsch sallad med härliga kontraster. Salladen har örtiga inslag av basilika, sötma från både aprikos, blåbär men också majs, knaprighet från nystekta brödkrutonger och så massor av smak från getostkrämen.

Som kronan på verket, världens godaste kyckling. Den kan du såklart smaksätta efter tycke och smak. Men då getostkrämen har massor av smak i sig tycker jag det kan vara fint att ta det lugnt med smaksättningen av kycklingen. Både kyckling och getostkräm kan tillagas dagen innan och förvaras i kylen. Då går denna sallad supersnabbt att svänga ihop. Perfekt för varma och soliga sommardagar!

Grillad kyckling:

Ingredienser

  • 900 g kycklingbröstfiléer

  • citronolja

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Pensla kycklingen med citronolja. Strö över salt och svartpeppar.

    2. Stick i en termometer i den tjockaste delen av filén. Grilla kycklingen tills innertemperaturen når 66 °C.

    3. Tag av och låt vila under folie i 15 minuter.

Majskolvar:

Ingredienser

  • 2 majskolvar

  • smör

  • salt

Gör så här

    1. Skär av majsen från majskolvarna med en vass kniv. Få gärna med lite, lite av stammen så de sitter ihop med varandra.

    2. Stek skivorna av majs i smör i en varm stekpanna.

    3. Smaka av med salt.

Getostkräm:

Ingredienser

  • 150 g getost av valfri sort

  • 2 dl naturell matlagningsyoghurt

  • 1 tsk citronsaft

  • 1-2 tsk flytande honung

  • salt och svartpeppar

  • färsk basilika

Gör så här

    1. Lägg getost, yoghurt, citronsaft och honung i en skål och mixa helt slätt med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

    2. Förvara svalt till servering och toppa med färsk basilika.

Kycklingsallad:

Ingredienser

  • valfri sallad (jag tog romansallad)

  • färsk basilika

  • färska aprikoser

  • färska blåbär

  • brödskivor

  • olja

  • salt

Gör så här

    1. Skär upp kycklingen i skivor.

    2. Lägg upp sallad och färsk basilika på tallrikar. Lägg på den skivade kycklingen, aprikoser, färska blåbär och den stekta majsen.

    3. Skär brödet i kuber och stek frasigt i olja. Strö över lite salt.

    4. Toppa salladen med frasiga brödkrutonger och getostkrämen.

Vintips till grillad kycklingsallad:

Till kycklingsallad med getostkräm tipsar vi om vinet Pinot Noir For you and for Me - läs med och beställ det här.

Pinot Noir for you and for me

79,00 kr


Ett plånboksvänligt pinot noir-vin med toner av sommarens bär, både hallon, björnbär och körsbär. Vinet är friskt och fruktigt men en bra intensitet, och passar utmärkt till både kraftiga fiskrätter, vegetariskt och lättare köttanrättningar.

Recept: Linnéa Seidel