Äntligen är grillsäsongen igång och vi bjuder på ett härligt recept på grillat lamm som serveras med en syrlig fänkålssallad, en god chimichurri och potatis.
Strö flingsalt över köttet ca 15 min innan tillagning.
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Torka av saltet på köttet. Lägg på grillen eller stek i en grillpanna. Ta av filéen när temperaturen nått 60°c, då är den lätt rosa inuti.
Toppa det nygrillade köttet med chimichurri och servera med kokt potatis och fänkålssallad.
Hacka persilja, bananschalottenlök, grön chili och vitlök fint.
Blanda ner i en liten skål tillsammans med olivolja, rödvinsvinäger och salt.
Hyvla fänkål och vitkål tunt med en mandolin eller en osthyvel.
Hacka koriander grovt och lägg i en skål tillsammans med kålen.
Smaka av med citron, olivolja och salt.
Chile
139 kr
Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits. Utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.
Pulled pork är perfekt att servera till många. Linnéa har ett bra grundrecept på pulled pork som hon här har twistat till med både bönor och syrad rödkål.
Läs merDen här salladen är ett utmärkt tillbehör till grillat kött då den är lite bitter och härligt syrlig mot det feta köttet.
Läs merDenna vecka bjuder Linnéa på Chili con carne med en lite otippad twist.
Läs merEn vegansk boeuf bourguignon där grytan får sin mustighet från belugalinser, kastanjechampinjoner och rotfrukter.
Läs merDet chilenska vinföretaget Viña Tarapaca som grundades 1874 ligger i Isla de Maipo i Maipo Valley.
Läs mer