VeganMindre sockerKlimatsmart
Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

Årgång:

2022

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah


139,00 kr

Systembolaget nr:

265807

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah är generöst fruktig med inslag av svarta vinbär, björnbär, svartpeppar och en fläkt av viol. Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits. Både vinets balans och smaklängd är bra, speciellt i relation till det fördelaktiga priset.

Produktion

När de utvalda druvorna anländer till vineriet så krossas de och skalen får urlaka i musten under 24 timmar innan man sätter igång jäsningen med hjälp av utvalda jäststammar. Jäsningen sker i rostfria ståltankar och de två druvsorterna jäser separat. Vinet lagras sedan under åtta månader i kontakt med fransk ek i olika rostningsgrader. Vinet görs på 91% Cabernet Sauvignon och 9% Syrah.

Passar till

Utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter, Varför inte en grillad ryggbiff med rödvinssmör och bakad potatis. Eller en svamprisotto som ett vegetariskt alternativ.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Det Chilenska vinföretaget Viña Tarapaca som grundades 1874 ligger i Isla de Maipo i Maipo Valley. Den välskötta och vackra egendomen som har små omkringliggande berg påminner om en amfiteater. Egendomen är 2600 hektar stor där 611 hektar består av vinodlingar. Företaget har kommit mycket långt vad det gäller miljö och hållbarhetsfrågor och har bland annat en mindre vattenkraftanläggning som står för 60% av vinanläggningens energibehov. Man innehar miljöcertifieringen ISO 14001 och har den chilenska hållbarhetscertifieringen Certified Sustainable Wine of Chile. Vinets namn Tarapacá Biodiversity kommer från det mycket omfattande arbete som sker på egendomen för att behålla och främja den biologiska mångfalden. Sedan 2008 tillhör Viña Tarapaca VSPT Wine Group som är den näst största exportören av chilenska viner. I koncernen finns det hela 7 chilenska vinhus och 2 i Argentina. Totalt äger man 4244 hektar vinodlingar varav 379 av dessa finns i Argentina. VSPT Wine Group fick 2017 utmärkelsen Green Company of the Year i Drinks Business Green Awards. Även 2018 fick man en tung utmärkelse vad det gäller förnybar energi.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

265807

Volym

1500 ml

Varumärke

VSPT

Förslutning

Annan förslutning

Förpackningstyp

Bag in Box

Förpackningmaterial

Wellpapp

Region

Chile - Valle Central - Valle Central

Sockerhalt

3,5 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Syrah


Guacamole

Godaste guacamolen.


Hemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!

Läs mer »