Grillad korv med 3 spännande toppings.
Grillsäsongen är nära och vi förbereder oss med lite inspiration! Här har Linnéa skapat tre olika röror att toppa en god grillad korv med, som ger en lite lyxigare känsla än senap och ketchup.
Läs mer »Tro det eller ej, men snart är grillsäsongen här och det är dags att hitta något gott att grilla. Här har Linnéa valt den typiskt brasilianska köttbiten picanha om hon serverar med en god potatissallad.
Picanha en omtyckt köttdetalj som är vanlig i Brasilien och passar utmärkt att grilla. På svenska kan detaljen även heta rostlock med kappa. Den grillas med fördel hel till önskad innertemperatur. Låt vila en stund och skär i tunna skivor.
När jag gör rostad potatissallad, eller vilken slags potatissallad som helst faktiskt, tycker jag det är gott att använda mig av någon form av delikatesspotatis. Redan från start har potatissalladen fått en god grundsmak i potatisen. Jag rostar en hel vitlök som jag sedan blandar ut i potatisen. Den blir ljuvligt mjuk, söt och fantastiskt god!
Linnéa
ca 1 kg picanha
olja
salt och svartpeppar
Torka köttet helt torrt och klappa in det med salt och svartpeppar.
Grilla köttet med fettkappan ned på direkt värme tills den fått fin färg, vänd på köttbiten och låt den få en fin färg även på den sidan också.
Lägg över köttet på indirekt värme och låt det stekas till önskad innertemperatur. Låt vila i ca 10 minuter innan du skär köttet i ca 0,5 cm breda skivor.
ca 700 g delikatesspotatis
färsk persilja
2 stjälkar salladslök
ca 50 g parmesan
200 g små tomater
1 hel vitlök
olja
salt
Skiva potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg ut i en ugnsfast form.
Finhacka färsk persilja, blanda i potatisen tillsammans med olja och salt. Rör om väl. Rosta potatisen i 225°C i cirka 40 minuter eller tills den är helt tillagad och börjar få fin färg.
Lägg tomaterna i en annan ugnsfast form. Lägg den hela vitlöken i formen. Ringla över olja och baka i 225°C i cirka 20 minuter eller tills tomater och vitlök mjuknat helt.
Pressa/tryck ur de mjuka vitlöksklyftorna och blanda med potatisen.
Finhacka salladslök och blanda i den. Toppa den rostade potatissalladen med de rostade tomaterna och flagor av parmesan.
1 gul lök
2 msk smör
1 msk krossade rosépepparkorn
1 dl buljong
4 dl grädde
salt
Finhacka en gul lök. Stek i smör utan att löken får färg.
Krossa rosépeppar och låt steka med löken en stund.
Slå på buljong och grädde. Sjud såsen i cirka 10 minuter.
Sila av såsen. Dekorera med hela rosépepparkorn.
249,00 kr
269,00 kr
Till det grillade köttet och potatissalladen passar ett energiskt rödvin som Priorat-vinet Finca el Puig. Ett fruktigt, runt, välbalanserat vin med mogna, mjuka tanniner och välintegrerade ekfat. Bra syra och lång, fin avslutning.
Recept: Linnéa Seidel
Grillsäsongen är nära och vi förbereder oss med lite inspiration! Här har Linnéa skapat tre olika röror att toppa en god grillad korv med, som ger en lite lyxigare känsla än senap och ketchup.
Läs mer »En enkel grilltallrik med sommarens bästa smaker. Linnéa älskar att marinera grönsakerna innan hon grillar dem. Då får de fin smak från marinaden och sen en extra dimension från grillningen.
Läs mer »Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Läs mer »Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Läs mer »