Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Läs mer »Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Att grilla fisk kan ibland kännas lite skrämmande. För visst har man stått där och svurit en ramsa eller två när fisken fastnat i gallret och inte alls blir sådär snyggt grillad som man tänkt sig. Lösningen? Lägg ut ett lager med limeskivor och grilla fisken på dem. Du vänder fisken lätt som en plätt och den får finfin smak från citrusfrukterna.
Pesto på ruccola är en storfavorit hos mig. Men jag bryter gärna av med lite smak från både basilika och persilja, då blir den lite mindre pepprig i smaken.
/Linnéa
2 dl solroskärnor
2 vitlöksklyftor
100 g ruccola
ca 25 g basilika
ca 25 g persilja
50 g parmesan
ca 1 dl olivolja
skal och saft från 1 citron
örtsalt
Rosta solroskärnorna lätt i en torr stekpanna. Låt svalna helt.
Skala vitlök och lägg i en matberedare tillsammans med solroskärnor. Mixa tills vitlöken krossats.
Tillsätt ruccola, basilika, persilja, parmesan och olivolja. Mixa till önskad konsistens.
Smaka av med citron och örtsalt.
150 g sockerärtor
250 g sparris
100 g smör
6 st kokta potatisar
örtsalt
färska örter
2 persikor
Dela sockerärtorna och skär ner sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Förväll i lättsaltat vatten.
Bryn smöret.
Skiva potatisarna. Ha upp de förvällda grönsakerna i en stekpanna. Blanda i potatisen och slå på det brynta smöret. Stek på medelvärme tills grönsaker och potatis sugit upp allt smör.
Smaka av med örtsalt och färska örter. Klyfta persikorna och blanda i salladen precis innan servering.
4 st tilapiafiléer
färsk persilja
färsk gräslök
olivolja
saft från 1 lime
ca 4 lime
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Finhacka persilja och gräslök. Strö detta över fisken.
Ringla över olja och saft från 1 lime. Låt marinera i cirka 30 minuter. Vänd fiskfiléerna efter halva tiden.
Skiva limen och lägg ut på den heta grillen. Lägg på fiskfiléerna och grilla i cirka 4 minuter, vänd sedan fisken och låt den tillagas på andra sidan.
149,00 kr
Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron. Passar utmärkt till grillade eller halstrade anrättningar med fisk och skaldjur.
239,00 kr
Denna australienska chardonnay har en trevlig balans mellan fruktiga toner och kryddighet från eklagringen. Vinet umgås på bästa sätt med både stekt och grillad fisk samt ljust kött.
Recept: Linnéa Seidel
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Läs mer »Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Läs mer »Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.
Läs mer »