Grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.
Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »Grillade grönsaker blir både vackert och fantastiskt gott! Det finns massor av olika grönsaker som passar att lägga på grillen, antingen som tillbehör eller som en helvegansk måltid.
Välj de grönsaker du gillar! De i receptet är bara några av alla som blir goda att grilla. För att göra det lite matigare för dig som vill äta veganskt, har vi här tagit fram en röra på bönor och en röra på sötpotatis. Både bönor och sötpotatis mättar, men framförallt är det så himla gott! Röran med sötpotatis kan nog bli en riktig sommarfavorit. Den passar nämligen inte bara till grillade grönsaker, utan till det mesta på grillen!
1 stor zucchini, sneda tjocka skivor
1 stor aubergine, sneda tjocka skivor
3 gula eller röda paprikor, i fjärdedelar
Ett knippe sparris (ca 250 g)
3 rödlökar, i fjärdelsklyftor
1 stor fänkål, i långa klyftor
Vänd runt grönsakerna i olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Grilla på direkt värme till fin grillyta på båda sidor, de får gärna vara lite krispiga.
Ca 400 g sötpotatis
2 vitlöksklyftor
1 kruka gräslök
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
1/2 lime
Skala och skär sötpotatisen i små bitar.
Skala och dela vitlöksklyftorna.
Koka sötpotatisen och vitlöken i saltat vatten till dess att sötpotatisen är mjuk.
Häll bort vattnet och låt sötpotatisen ånga av så att den blir torr.
Mosa sötpotatisen och vitlöken tillsammans med olivoljan.
Finhacka gräslöken och vänd ner den i röran.
Smaksätt röran med salt, svartpeppar och limesaften.
200 g färdigkokta vita bönor
½ kruka persilja
1 citron, zest och saft
2 msk olivolja
0,5 tsk tabasco
Skölj bönorna i sil under vatten ordentligt.
Mortla bönorna.
Blanda i finhackad persilja, citronsaft, citronzest, olivolja, tabasco, salt och svartpeppar.
Rör om och garnera med en kvist persilja.
239,00 kr
Ett medelfylligt och smakrikt chardonnay-vin med en mjuk och frisk smak av citrus, honung samt viss smörighet. Det passar fint till grillade grönsaker, ljust kött, grillad fisk och sallader.
Recept: Linnéa Seidel
Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.
Läs mer »Är du sugen på att grilla mer vegetariskt i sommar? Då har du hamnat rätt. Här har vi samlat flera goda vegetariska grillrecept med tillhörande vintips.
Läs mer »Det italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.
Läs mer »