Helgrillad oxfilé med örter och försommarprimörer.
Helgrillad oxfilé går alltid hem och serveras här tillsammans med försommarens härligaste primörer. Perfekt till midsommar och andra härliga sommarkvällar.
Läs mer »Sugen på att grilla mer vegetariskt i sommar? Linnéa har gjort ett härligt recept på grillade grönsaksspett med zucchini, spetspaprika och aubergine som serveras med en god bearnaisedipp.
Jag älskar att göra olika sorters grönsaksspett och lägga på grillen. Här har jag tagit tre av mina favoriter, paprika, aubergine och zucchini. Så goda tillsammans med min bearnaisedipp. Zucchinin har jag delat längs med i långa skivor och sedan vikt dom likt ett dragspel. Det är både fint och smart- då de tunna skivorna fortare blir klara på grillen!
1 gul lök
3 msk smör
2 msk torkad dragon
2 msk vinäger
200 g färskost
salt
Skala och finhacka löken. Stek löken tillsammans med dragon i smör tills den är mjuk och genomskinlig.
Ställ åt sidan och låt svalna helt.
Blanda sedan den avsvalnade löken och dragonen med vinäger och färskost
Smaka av med salt och ev mer vinäger. Låt gärna stå över natten så smakerna sätter sig.
4 spetspaprikor
1 zucchini
1 aubergine
1/2 dl olivolja
1 citron
örtsalt
Lägg grillspetten i blöt några timmar om du använder spett av trä.
Kärna ur paprikorna och skär dom i jämnstora bitar.
Skiva zucchini längs med i tunna skivor på en mandolin.
Dela auberginen i jämntjocka skivor. Dela sedan skivorna i fjärdedelar.
Vik ihop skivorna av zucchini som ett dragspel, trä upp på spett tillsammans med paprika och aubergine.
Blanda samman olja, saft och skal från citron och örtsalt. Pensla grönsakerna med olja
Grilla på indirekt värme tills grönsakerna mjuknat och börjar få lite yta. Servera sedan med dippen och ett glas vitt vin.
239,00 kr
CHILL OUT Chardonnay Australia har en stor, frisk, fruktig doft med inslag av citrus, tropiska frukter och fat. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.
99,00 kr
Fruktig doft med inslag av körsbär, blodapelsin och örter. Torr, frisk, fruktig rosé i matvänlig stil med inslag av röda bär, persika, blodgrape, körsbär och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Helgrillad oxfilé går alltid hem och serveras här tillsammans med försommarens härligaste primörer. Perfekt till midsommar och andra härliga sommarkvällar.
Läs mer »Bjud på Linnéas goda rabarbersill till årets midsommarbuffé. Det är en härlig och lite syrligare inlagd sill med smak av rabarber. Recept och tillhörande dryckestips hittar du här.
Läs mer »Är du sugen på att testa en lite annorlunda laxrätt på midsommar? Här serveras grillade laxkotletter som matchas med mango och chilli. Avnjuts med ett glas rosévin.
Läs mer »Till årets midsommarmeny kommer ett veganskt recept på skärgårdssill med tofu, perfekt för att bryta av annan sill eller servera till de som inte äter fisk.
Läs mer »Tunnbrödssnittar är ett klassiskt tilltugg och den har varianten görs med varmrökt lax, färskost och det funkar utmärkt att även addera pepparrot om du gillar det.
Läs mer »En klassisk gräddtårta med jordgubbar går alltid hem. Linnéa avslöjar dessutom flera smarta tips för att lyckas riktigt bra med midsommartårtan.
Läs mer »