Varmrökt laxspread med gravad citron.
En ljuvlig smårätt med krämig röra av varmrökt lax, citron och dill som passar perfekt både som förrätt och tilltugg. Serveras gärna på danskt rågbröd med krispig sallad.
Läs mer »O.P. Anderson Gastrogardets Klara Lind presenterar den här läckra rätten - grillade havskräftor med smak av citrus.
Grillade skaldjur är en väldigt bra kombination med just O.P. Anderson Dill tillsammans med en skjuts av citrus.
4 kg havskräftor, råa
salt
150 gram smör, rumstemperatur
2 st citroner
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 vitlöksklyfta
0,5 dl O.P. Anderson Dill
Blanda rumsvarmt smör med hackade örter, vitlök, citronzest och saft samt O.P. Anderson Dill.
Mixa helt slät.
Dela kräftorna på mitten på längden, nästan rakt igenom, och "vik" ut kräftorna som en fjäril. Ta bort magen och tarmen.
Krydda köttet lätt med salt och lägg på citrussmöret. Lägg kräftorna på en varm grill med skalet neråt.
Grilla ca 10 minuter.
Servera direkt!
229,00 kr
O.P. Anderson Dill Aquavit har en frisk och fyllig kryddighet från dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.
Recept: Klara Lind
En ljuvlig smårätt med krämig röra av varmrökt lax, citron och dill som passar perfekt både som förrätt och tilltugg. Serveras gärna på danskt rågbröd med krispig sallad.
Läs mer »Nu säger vi hej till O.P. Anderson Gastrogarde. Men vad är det egentligen och vilka är kockarna? Jonas Ericsson berättar allt du behöver veta, och lite till.
Läs mer »Kocken Klara Lind har skapat den här fantastiska efterrätten med saftig mandelkaka med toner av brynt smör och en lyxigare grädde med hallon. Perfekt att bjuda på när de svenska hallonen äntligen har mognat.
Läs mer »Klara Lind är säkert ett namn som klingar bekant för många. Men hon har så mycket mer på sitt CV än "bara" kock - till exempel är hon en del av O.P. Andersons Gastrogarde.
Läs mer »