Stugröd – det perfekta boxvinet för en lugn sommar.
Lagom till försommaren kommer denna nyhet - en röd vinbox som gjord för att ta med till stugan eller njuta av till grillmiddagarna. Välkommen Stugröd!
Läs mer »Grillspett är alltid populärt på grillkvällen. Här har matkreatören Caroline Hofberg, bakom bloggen Caroline i Köket, gjort ett recept på spett som hon serverar med en krämig potatissallad.
Äntligen ljus och värme, och sommarens långa grillfest kan börja! Att samlas runt grillen ger alltid samma sköna känsla och de lockande dofterna får det att vattnas i munnen. Själv gillar jag allt som går att förbereda och bjuder gärna på något som passar i mitt lite enklare sommarkök.
Grillspett är en personlig favorit, lika behändigt att grilla på picknicken som när man blir många. Och dessutom kan man välja ingredienser efter smak och tillgång. Kanske entrecôte och rökt sidfläsk passar de vuxna smaklökarna, men fläskkarré och korv är mer attraktivt för barn.
Även en sallad på färskpotatis är ett praktiskt val som passar för sommarens olika aktiviteter. Den här varianten har en krämig dressing vilket gör det extra enkelt – ingen extra sås behövs. Svenska smaker som dill, gräslök, grov senap och ansjovis är för mig självklara smaksättare till en svensk sommarmiddag.
Och för att matcha den svenska sommarkänslan, men också med inspiration från det mest svenska vi har, den röda stugan med vita knutar väljer jag att bjuda på vinet Stugröd – ett smakrikt och ekologiskt rött vin som andas kontemplation, sol och semester. Den praktiska bag- in- boxen gör det lätt att ta med sig vinet till huset på landet, såväl som i picknick–korgen och till det stundande utehänget.
/Caroline
600 g nötkött, t.ex. entrecôte, ryggbiff eller fläskkarré
150–200 g rökt sidfläsk i bit eller valfri korv
salt och svartpeppar från pepparkvarn
8 grillspett
Skär kött och fläsk eller korv i mindre bitar.
Varva valfria ingredienser på spett. Om grillspett av trä används – blötlägg dem i kallt vatten en stund, då bränner de inte så lätt.
Grilla spetten hastigt runtom. Nötkött får gärna ha en rå kärna i mitten, men fläskköttet ska vara precis genomstekt. Krydda med salt och peppar.
ca 800 g kokt kall färskpotatis
1 liten hackad rödlök
1 dl hackad gräslök
4 hela saltgurkor i stavar
ca 7 dl löst packad babyspenat
2 äggulor
1 tsk pressad citron
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk grov skånsk senap
4 ansjovisfiléer
1,5 dl hackad dill
1,5 dl rapsolja
2 msk vatten
salt och peppar
Börja med dressingen: Mixa äggulor, citron, vitlök, senap, ansjovis och dill med mixerstav i en hög smal skål.
Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i vattnet och smaka av med salt och peppar.
Skär potatisen i bitar och blanda med dressingen. Vänd ner rödlök, gräslök, gurka och spenat strax före servering.
Recept: Caroline i Köket
Lagom till försommaren kommer denna nyhet - en röd vinbox som gjord för att ta med till stugan eller njuta av till grillmiddagarna. Välkommen Stugröd!
Läs mer »Äntligen är grillsäsongen igång! Idag visar Linnéa hur du gör goda grillspett med lövbiff och paprika som serveras med ugnsrostad potatis och bearnaisesås. Linnéa ger även sina bästa tips på hur du lyckas med "bean".
Läs mer »Linnéa tipsar om hur du enkelt förvandlar "kött och potatis" till en riktig festmåltid.
Läs mer »Linnéa har tagit fram ett recept till grillsäsongen med smakrika grönsaker och ett fantastiskt smör.
Läs mer »