Caesarwraps med kyckling i libabröd till picknicken.
Caesarsallad blir mer picknickvänlig i en wrap. Dela dem gärna på mitten och servera tillsammans med melon, jordgubbar, nektariner och rosé på praktisk box.
Läs mer »Recept på vegetariska biffar som alternativ till falafel. Perfekt picknickmat!
Idag tänkte jag tipsa om ett recept som passar otroligt bra så här i sommartider. Nämligen grönsaksbiffar i pitabröd. När jag serverar biffarna i pitabröd brukar jag göra dem ganska små, ungefär i storlek av en falafel. Biffarna går utmärkt att äta kalla som varma vilket gör det här till fin picknickmat. Eller servera på altanen en varm sommarkväll. Jag gillar upplägget där alla får välja själva vad de vill äta. Förhoppningsvis blir alla nöjda och glada då!
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 1/2 dl solroskärnor
1 tsk rökigt paprikapulver
1 msk frysta örter
2 burkar kidneybönor (kokta)
2 dl majs
1 ägg
färsk persilja
salt och peppar
sesamfrön
pitabröd
rödlök
gurka
färsk dill
50 g fetaost
bladsallad
Skala lök, vitlök och morötter. Skär morötterna i grova bitar. Lägg detta i en matberedare med knivarna monterade.
Mixa tills morötterna är finfördelade. Lägg i solroskärnorna och kryddorna och fortsätt mixa en liten stund.
Skölj kidneybönorna och lägg i dem tillsammans med majsen, ägget och persiljan. Mixa ihop till en slät smet. Smaka av med lite salt och peppar.
Forma till små biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200°C.
Strö lite sesamfrön över biffarna och kör in biffarna i ugnen i cirka 20-30 minuter, eller tills de fått fin färg under och en hård yta ovanpå.
Fyll pitabröden med sallad, små grönsaksbiffar, skivad rödlök, skivad gurka och fetaoströra. Toppa gärna med färsk dill och lite smulad fetaost.
100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk dill
salt
Smula fetaosten och blanda den med yoghurt och finhackad dill.
Smaka av med lite salt. Låt gärna stå svalt en timme innan servering.
235,00 kr
Och vad passar egentligen bättre att dricka en varm sommarkväll än ett glas rosé? Som Chill Out Delicate & Fruity. Ett fruktigt och friskt vin med inslag av hallon, björnbär och körsbär. Vinet har en lite djupare rosa färg, precis som jag vill ha det!
Recept: Linnéa Seidel
Caesarsallad blir mer picknickvänlig i en wrap. Dela dem gärna på mitten och servera tillsammans med melon, jordgubbar, nektariner och rosé på praktisk box.
Läs mer »Banh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs mer »Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »