Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra.

Recept på vegetariska biffar som alternativ till falafel. Perfekt picknickmat!

Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra
CHILL OUT Syrah Rosé California

CHILL OUT Syrah Rosé California

USA

Systembolaget nr:

3105

235,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Idag tänkte jag tipsa om ett recept som passar otroligt bra så här i sommartider. Nämligen grönsaksbiffar i pitabröd. När jag serverar biffarna i pitabröd brukar jag göra dem ganska små, ungefär i storlek av en falafel. Biffarna går utmärkt att äta kalla som varma vilket gör det här till fin picknickmat. Eller servera på altanen en varm sommarkväll. Jag gillar upplägget där alla får välja själva vad de vill äta. Förhoppningsvis blir alla nöjda och glada då!

Recept på grönsaksbiffar:

Ingredienser

  • 1 stor gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 morötter

  • 1 1/2 dl solroskärnor

  • 1 tsk rökigt paprikapulver

  • 1 msk frysta örter

  • 2 burkar kidneybönor (kokta)

  • 2 dl majs

  • 1 ägg

  • färsk persilja

  • salt och peppar

  • sesamfrön

  • pitabröd

  • rödlök

  • gurka

  • färsk dill

  • 50 g fetaost

  • bladsallad

Gör så här

    1. Skala lök, vitlök och morötter. Skär morötterna i grova bitar. Lägg detta i en matberedare med knivarna monterade.

    2. Mixa tills morötterna är finfördelade. Lägg i solroskärnorna och kryddorna och fortsätt mixa en liten stund.

    3. Skölj kidneybönorna och lägg i dem tillsammans med majsen, ägget och persiljan. Mixa ihop till en slät smet. Smaka av med lite salt och peppar.

    4. Forma till små biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200°C.

    5. Strö lite sesamfrön över biffarna och kör in biffarna i ugnen i cirka 20-30 minuter, eller tills de fått fin färg under och en hård yta ovanpå.

    6. Fyll pitabröden med sallad, små grönsaksbiffar, skivad rödlök, skivad gurka och fetaoströra. Toppa gärna med färsk dill och lite smulad fetaost.

Recept på fetaoströra:

Ingredienser

  • 100 g fetaost

  • 2 dl matlagningsyoghurt

  • 2 msk dill

  • salt

Gör så här

    1. Smula fetaosten och blanda den med yoghurt och finhackad dill.

    2. Smaka av med lite salt. Låt gärna stå svalt en timme innan servering.

Vintips till grönsaksbiffar i pitabröd:

CHILL OUT Syrah Rosé California

235,00 kr


Och vad passar egentligen bättre att dricka en varm sommarkväll än ett glas rosé? Som Chill Out Delicate & Fruity. Ett fruktigt och friskt vin med inslag av hallon, björnbär och körsbär. Vinet har en lite djupare rosa färg, precis som jag vill ha det!

Recept: Linnéa Seidel

Chill Out tre vinboxar på ett bord.

CHILL OUT


CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer »