Halloumiburgare med grillad aubergine och chimichurrimajo.
Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.
Läs mer »Gustav Johansson, mannen bakom bloggen Jävligt gott, bjuder här på en riktigt läcker halloumisallad.
paket á 200 g halloumi
1/2 citron
1 paket romansallad
1/2 rödlök
1 st pitabröd
2 tomater
1 knippe färsk bladpersilja
1/2 zucchini
1 gul paprika
1/2 röd chili
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja + för stekning
8 blad färsk mynta
salt
Blanda ihop olivolja, saft från 1/2 citron, ½ finhackad röd chili, 1 finhackad vitlöksklyfta, rivna myntablad och salt och låt dra 10 minuter.
Skär 1 pitabröd i ca 2×2 cm stora fyrkanter och fritera i en stekpanna med ca 1 cm rapsolja i tills gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Skölj salladen och persiljan. Grovhacka persilja, skiva tunna lökringar och skär tomaten i halvmånar. Blanda i en skål.
Skiva halloumin i ca 7 m.m. tjocka skivor och zucchinin lika tjocka halvmånar. Stek halloumin, zucchinin och paprikan i stora bitar tills de får fin färg.
Lägg ihop salladen genom att först tillsätta zucchini, paprika och dressing till salladsbladen och blanda väl. Lägg ut romansalladen på ett serveringsfat och bred därefter ut resten av grönsakerna.
Toppa salladen med halloumi och friterat pitabröd. Servera med extra pitabröd.
149,00 kr
Vi tipsar om ett veganvänligt vin till salladen. Frisk och fruktig Riesling med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest.
Recept: Gustav Johansson
Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.
Läs mer »Viner tillverkas ju av druvor så alla viner är väl lämpliga för veganer, eller? Mats reder ut begreppen och tipsar om viner för veganer.
Läs mer »Kung Fu Girl Riesling är ett av de mest populära rieslingvinerna på Systembolaget. Nu släpps vinet på både halvflaska (2 glas) och magnumflaska (10 glas).
Läs mer »Ett umamirik vegetarisk köttfärsås som baseras på svamp och valnötter från kokboken "Köttfärssås" i Jason Diakité, Harald Wachtmeister & Joel Åhlin.
Läs mer »