Halloumiburgare.

Linnéa bjuder på smarrig halloumiburgare med stekt rödlök och hemgjord BBQ-sås. Löken steks i smör tills den är mjuk och fantastiskt söt och god.

Halloumiburgare
CHILL OUT Shiraz California

CHILL OUT Shiraz California

USA

Systembolaget nr:

2282601

79,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Idag bjuder jag på halloumiburgare med stekt rödlök och hemgjord BBQ-sås. Löken ska stekas i smör tills den är så mjuk att den nästan faller i sär och blir sådär fantastiskt söt och god.BBQ-såsen kokar du gärna dagen innan då den behöver stå i kylen och svalna helt. Vill du ha mer sting i den, tillsätt lite chili. Vill du ha en lite rökig smak i BBQ-såsen tillsätter du några stänk liquid smoke. Smaka dig fram i balansen mellan syran och sötman, kanske kan du behöva tillsätta någon skvätt vinäger till om det blir för sött. Min variant kokar jag på tomatpuré och ketchup som bas. Enkelt och gott!

Halloumiburgare

Ingredienser

  • 3 rödlökar

  • 2 msk smör

  • 400 g halloumiost (gärna rund)

  • bbq-sås

  • sallad

  • tomat

  • 4 st hamburgerbröd

  • strips

Gör så här

    1. Skala och skiva löken tunt. Stek mjuk på medelvärme i lite smör i cirka 10 minuter. Rör om ofta så att löken inte bränns vid.

    2. Dela osten i 4 lagom stora bitar och stek tills den fått fin yta på båda sidor.

    3. Skiva tomaten.

    4. Montera ihop din halloumiburgare genom att fördela ett tunt lager BBQ-sås på alla skivor hamburgerbröd, lägg på sallad, tomat och stekt halloumi. Avsluta med att lägga på den stekta löken och sist hamburgerbröd med BBQ-sås på.

    5. Servera med strips.

BBQ-sås

Ingredienser

  • 3 msk olja

  • 1 liten gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1/2 msk riven ingefära

  • 1 dl tomatpuré

  • 2 dl ketchup

  • 1 dl farinsocker

  • 2 msk sötstark senap

  • 1/2 dl rödvinsvinäger

  • 2 msk Worcestershiresås

  • ev några droppar liquid smoke

Gör så här

    1. Skala och finhacka lök och vitlök.

    2. Stek lök och ingefära mjukt i lite olja.

    3. Tillsätt tomatpuré, ketchup, socker, senap, vinäger och worcestersås. Mixa helt slät.

    4. Låt koka upp och sjud sedan i cirka 30 minuter. Tillsätt ev några stänk liquid smoke.

    5. Låt svalna helt och ha upp på väl rengjord burk. Förvara i kylen.

Vin till halloumiburgare

CHILL OUT Shiraz California

79,00 kr


Vi tipsar om CHILL OUT shiraz som vann Double Gold i Gilbert & Gaillard International Challenge 2022. Vinet bjuder på en fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt där du hittar inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.