Inlagd vego-sill.
Det här är ett utmärkt vegetariskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.
Läs mer »Att tillaga en hel kyckling i ugn är ett väldigt smidigt sätt att laga mat på.
Fyll kycklingen med de smaker du gillar allra bäst. Här har jag tagit citron, lök och vitlök vilket passar väldigt bra så här på våren.
Jag brukar räkna med ungefär en timme i ugnen per kilo när jag tillagar kyckling, men för att verkligen få bäst resultat rekommenderar jag dig att använda en stektermometer. Bröstfiléerna ska komma up i cirka 70 °C medan köttet vid låren ska vara mellan 80-85°C.
1 hel kyckling, ca 1,5 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 msk flytande honung
2 tsk torkad timjan
salt
Tag fram kycklingen i god tid så den hinner bli rumstempererad. Torka den helt torr med ett papper.
Skala och hacka lök och vitlök grovt. Fyll kycklingen med detta.
Dela citronen på mitten och lägg in den ena halvan i kycklingen.
Ringla flytande honung över kycklingen, pressa över saften ur den andra halvan av citronen. Krydda med timjan och salt.
Värm ugnen till 175 °C. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stick eventuellt i en stektermometer.
Stek kycklingen i ugnen i cirka 1 1/2 timme eller tills den nått upp till rätt temperatur. Har du ingen termometer kan du skära lite i bröstfilén och kolla om köttsaften är klar och inte rosa.
89,00 kr
Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
259,00 kr
Det här vinet har en intensiv doft med inslag av mogna äpplen, aprikos, honungsmelon och en rostad ton från faten. Detta paras med en fint integrerad ton av från faten, samt en kalkig mineralton och inslag av brioche vilket gör att den passar utmärkt till fågel och kraftigare fiskrätter.
Recept: Linnéa Seidel
Det här är ett utmärkt vegetariskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.
Läs mer »Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.
Läs mer »När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst.
Läs mer »Ibland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.
Läs mer »Små fina grillspett gör sig otroligt bra på en buffé.
Läs mer »Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!
Läs mer »