Helstekt biffrad med kappa, färskpotatis och tryffelsmör.

När du helsteker en biffrad, se till att inte använda en bit under 1 kg, då är risken stor att köttet blir torrt. Ta hellre en lite större bit, det som blir över passar perfekt till biff stroganoff eller kanske en biffsallad dagen efter!

Helstekt biffrad
Pata Negra Barrel Aged, box 3000 ml

Pata Negra Barrel Aged, box 3000 ml

Spanien

Systembolaget nr:

209208

225,00 kr


logo

1 h 0 min

Helstekt biffrad

Ingredienser

  • 1,2 kg biffrad med kappa

  • Salt och peppar

  • 2 kvistar rosmarin

  • 1 msk smör

Gör så här

    1. Torka köttet helt torrt.

    2. Gnid in köttet med salt, peppar och finhackad, färsk rosmarin.

    3. Bryn köttet runt om i smör. Värm ugnen till 125°C.

    4. Lägg den helstekta biffraden i en ugnssäker form och stek i cirka 40 minuter eller tills innertemperaturen når 55°C.

Tryffelsmör

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör

  • 2 tsk tryffelolja

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Vispa upp smöret med elvisp och tillsätt oljan lite i taget. Smaka av så du får lagom smak.

    2. Tillsätt sist lite salt.

Till servering

Ingredienser

  • ca 1 kg färskpotatis

Gör så här

    1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Låt ånga av.

    2. Servera helstekt biffrad tillsammans med det goda tryffelsmöret och färskpotatisen.

Rekommenderad dryck till:

Pata Negra Barrel Aged, box 3000 ml

225,00 kr


Varma och trevliga toner av mörka plommon, blåbär, mörka körsbär, fat, kryddor och vanilj. Ett mycket bra och prisvärt vin som fungerar utmärkt till bl.a. helstekt biffrad eller som ett bra sällskapsvin.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

239,00 kr


En klassisk Chianti av mycket bra kvalitet. Doften är intensiv med toner av körsbär, kryddor, lakrits och kakao. Passar perfekt till helstekt biffrad och andra något kraftigare kötträtter.

Recept: Linnéa Seidel