Hemgjord glasstårta med jordgubbar till midsommar.

Blir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten! 

Glasstårta med jordgubbar och vanilj
Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

2741

130,00 kr


logo

1 h 0 min

Blir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten! Vi avslutar vår midsommarmeny med en härlig glasstårta med jordgubbar, en glasstårta du gör helt utan glassmaskin. Väldigt enkel att göra och så god att man smäller av.Använd svenska, söta, solmogna jordgubbar i tårtan, då blir den ännu godare!

Glasstårta med jordgubbar och vanilj

Ingredienser

  • 10 digestivekex

  • 50 g smör

  • 5 dl vispgrädde

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 1 L svenska jordgubbar

Gör så här

    1. Mosa kexen, smält smöret och blanda det med kexen.

    2. Tryck ut i en ugnsfast form. Grädda i 175 °C i cirka 10 minuter. Tag ut ur ugnen och låt svalna helt.

    3. Vispa undertiden grädden tills mjuka toppar bildas. Tillsätt sedan burken med den kondenserade mjölken och vaniljpulvret. Blanda allt väl.

    4. Mixa jordgubbarna med en stavmixer och blanda i dom i gräddsmeten. Rör om väl. Häll glassmeten i formen, över kexbotten.

    5. Frys in i minst 4 timmar, gärna över natten.

    6. Tag fram glasstårtan minst 30 minuter innan den ska ätas. Dekorera med färska jordgubbar och sommarblommor.

    7. Glad midsommar!

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Till tårtan serverar du ett glas vin på ädelrötade druvor som är perfekt till desserter av frukt och bär.

Recept: Linnéa Seidel