Friterade tunnbrödsnittar.
Ett recept på friterade tunnbrödssnittar som passar perfekt som tilltugg på festen.
Läs mer »Snittar är trevligt att ha till festen, innan middagen eller när ni bara sitter och pratar med goda vänner och ett glas vin i soffan. Här är en kryddhet snittvariant med räkor.
Crostini och tunnbrödsnittar i all ära, men vill du göra en lite annorlunda snitt kan du lägga upp någon god röra på ett endivblad. Vackert, krispigt och gott!
Här gör vi en smakrik räkröra med vitlök, citron och sambal oelek. Så gott till ett glas kallt vitt vin från Italien.
1 burk handskalade räkor (Kosterfiskaren, Feldt's, Hållö etc)
2 st endiver
2-3 msk majonnäs
1-2 tsk sambal oelek
1-2 schalottenlökar
2 st salladslökar
0,5 riven vitlöksklyfta
1 citron
1 krasse
Skär bort roten på endivsalladen, plocka bladen och skölj i kallt vatten. Låt torka på papper.
Häll av räkorna och krama ur det mesta av vätskan.
Blanda räkorna med majonnäs, sambal oelek, riven vitlök, tunt hackad salladslök, fint hackad schalottenlök och smaka av med citronzest, citronjuice och salt.
Toppa med krasse och lite salladslök och servera.
100,00 kr
Till dessa kryddheta räksnittar passar ett krispigt vitt vin finfint. Mileo Bianco Organic har en aromatisk doft med blommig och fruktig ton. Frisk, intensiv och fruktig smak med inslag av solmogna persikor och päron, honungsmelon, citrus och fläder.
Ett recept på friterade tunnbrödssnittar som passar perfekt som tilltugg på festen.
Läs mer »Här bjuder vi på ett härligt recept ur Lena Djuphammars bok "Snittar & bubbel". Frasiga små korgar fylls med en kryddig skagenröra med kräftor - servera till bubbel såklart!
Läs mer »Här har Linnéa snickrat ihop tre enkla snittar som funkar som plockmat till alla sorters firanden. Du kan ha dem till fördrinken när gästerna kommer eller att småäta på hela kvällen.
Läs mer »Starta julfirandet med fräscha snittar på surdegsbröd och en len avokadoröra. Toppa med löjrom eller varför inte tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.
Läs mer »