Het räksnitt på endiv.

Snittar är trevligt att ha till festen, innan middagen eller när ni bara sitter och pratar med goda vänner och ett glas vin i soffan. Här är en kryddhet snittvariant med räkor.

Heta räksnittar på endiveblad.
Mileo Bianco Organic

Mileo Bianco Organic

Italien

Systembolaget nr:

260401

100,00 kr


logo

4

logo

0 h 10 min

Crostini och tunnbrödsnittar i all ära, men vill du göra en lite annorlunda snitt kan du lägga upp någon god röra på ett endivblad. Vackert, krispigt och gott!

Här gör vi en smakrik räkröra med vitlök, citron och sambal oelek. Så gott till ett glas kallt vitt vin från Italien.

Heta räksnittar:

Ingredienser

  • 1 burk handskalade räkor (Kosterfiskaren, Feldt's, Hållö etc)

  • 2 st endiver

  • 2-3 msk majonnäs

  • 1-2 tsk sambal oelek

  • 1-2 schalottenlökar

  • 2 st salladslökar

  • 0,5 riven vitlöksklyfta

  • 1 citron

  • 1 krasse

Gör så här

    1. Skär bort roten på endivsalladen, plocka bladen och skölj i kallt vatten. Låt torka på papper.

    2. Häll av räkorna och krama ur det mesta av vätskan.

    3. Blanda räkorna med majonnäs, sambal oelek, riven vitlök, tunt hackad salladslök, fint hackad schalottenlök och smaka av med citronzest, citronjuice och salt.

    4. Toppa med krasse och lite salladslök och servera.

Vintips till räknittarna:

Mileo Bianco Organic

100,00 kr


Till dessa kryddheta räksnittar passar ett krispigt vitt vin finfint. Mileo Bianco Organic har en aromatisk doft med blommig och fruktig ton. Frisk, intensiv och fruktig smak med inslag av solmogna persikor och päron, honungsmelon, citrus och fläder.