VeganKlimatsmart
Dr L Riesling

Årgång:

2022

Dr L Riesling

Tyskland


109,00 kr

Systembolaget nr:

721801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften är mycket ung och frisk med inslag av persikor, lime, jasmin och mineral. Smaken är halvtorr men samtidigt med en mycket elegant syra och inslag av persikor, lime och mineral. Lång eftersmak.

Produktion

Vingårdarna ligger Moseldalens sydsluttningar och rieslingdruvorna skördas för hand. Efter att druvorna pressats jäses musten i ståltank på låga temperaturer för att behålla så mycket friskhet och elegans som möjligt.

Passar till

Serveras vid 10-12°C som aperitif men passar också bra till mat med asiatiska, kryddiga inslag eller eleganta fisk- och skaldjursrätter.

Label: SkaldjurFiskKryddstark mat

Kul att veta

Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

10 %

Systembolaget nr

721801

Volym

750 ml

Varumärke

Dr Loosen

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

18 g/liter

Druva

Riesling