Doften är mycket ung och frisk med inslag av persikor, lime, jasmin och mineral. Smaken är halvtorr men samtidigt med en mycket elegant syra och inslag av persikor, lime och mineral. Lång eftersmak.
Produktion
Vingårdarna ligger Moseldalens sydsluttningar och rieslingdruvorna skördas för hand. Efter att druvorna pressats jäses musten i ståltank på låga temperaturer för att behålla så mycket friskhet och elegans som möjligt.
Passar till
Serveras vid 10-12°C som aperitif men passar också bra till mat med asiatiska, kryddiga inslag eller eleganta fisk- och skaldjursrätter.
Kul att veta
Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla.