Italiensk pastagratäng med köttfärs.

Allt-i-ett-middag! En gratäng är smidig vardagsmat och denna som Linnéa har gjort påminner som en snabbvariant av lasagne.

Pastagratäng med köttfärs och italienska smaker.

4

1 h 0 min

Idag sjunger vi gratängens lov. För hur smidigt är det inte att laga gratänger? Det blir mycket mat som är enkelt att laga. Basen är en mustig köttfärssås med soltorkade tomater, vin, selleri och morötter. Hela gratängen toppas sedan med klickar av ricotta och riven mozzarella. Hur gott som helst!

Linnéa

Vintips till gratängen:

Recept: Linnéa Seidel

Auberginegratäng med ostAuberginegratäng med ost.

Gratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.

Läs mer
Kycklinggratäng med soltorkade tomater och basilika.Kyckling i ugn med soltorkade tomater och basilika.

En krämig, italiensk kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen - vad mer kan man önska? Servera gratängen med nykokt pasta eller ris.

Läs mer
Gratinerad penne pastaGratinerad penne pasta.

Att gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.

Läs mer
Snabblagad fiskgratäng med pankoFransk fiskgratäng.

En snabblagad och fantastiskt god fiskgratäng med panko som ströbröd. Brynt smör ger rätten en fin nötig ton. Servera med delikatesspotatis.

Läs mer