Att välja vin till vegetarisk mat.
Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer »Gustav som driver matbloggen Jävligt Gott lär entreprenören och bloggaren Michaela Forni att göra en italiensk pizza med pumpa och fetatofu.
Gustav som driver matbloggen Jävligt Gott lär entreprenören och bloggaren Michaela Forni att göra en italiensk pizza med pumpa och fetatofu.
900 g idealmjöl
2 g jäst
5 dl ljummet stilla mineralvatten
20 g salt
1 butternutpumpa
2+2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl havregrädde
Halvera och skala pumpan och baka den i ugnen på 225c i 20 minuter. Pensla den med rosmarin, salt, peppar och olivolja innan den går in.
Gröp ur och blanda med havregrädde i en skål, mosa till en puré.
300 g tofu
4 dl olivolja
färsk rosmarin
1/2 dl flingsalt
1 tsk chiliflakes
2 dl havrefraiche
1/2 citron
2 kvistar färsk grönkål
1/2 citron
1 msk olivolja
salt och peppar
Kruspersilja
Färsk salvia
Pinjenötter
Extra olivolja
Salt och peppar
Pressa till en degboll med händerna så den får en kant och blir ca 3 dm bred i diameter. Ringla ett lager olivolja över botten på pizzan.
Lägg ut klickar av pumpapuré på smula över fetaosttofu, lägg på några blad grönkål och strö pinjenötter jämt över. Dra något drag med pepparkvarnen över och lägg några färska salviablad över.
Grädda i ugn på 250 grader i 5-10 minuter tills den fått fin färg. Ta ut, toppa med kruspersilja och citronfraiche och servera.
69,00 kr
Ett veganvänligt och gott vin med inslag av mörka plommon, katrinplommon, viol, mörk choklad och kaffe. Det passar fint tillsammans med veganpizzan.
Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer »Gustav Johansson, mannen bakom bloggen Jävligt gott, bjuder här på en riktigt läcker halloumisallad.
Läs mer »