Italiensk pumpapizza.

Gustav som driver matbloggen Jävligt Gott lär entreprenören och bloggaren Michaela Forni att göra en italiensk pizza med pumpa och fetatofu.

Pumpapizza
Expedition Malbec Organic

Expedition Malbec Organic

Argentina

Systembolaget nr:

255701

55,00 kr

69,00 kr


logo

ca 8 pizzor

logo

1 h 0 min

Gustav som driver matbloggen Jävligt Gott lär entreprenören och bloggaren Michaela Forni att göra en italiensk pizza med pumpa och fetatofu.

Deg

Ingredienser

  • 900 g idealmjöl

  • 2 g jäst

  • 5 dl ljummet stilla mineralvatten

  • 20 g salt

Gör så här

    1. Blanda ner jäst och lite vatten i en skål. Lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet och jobba därefter ner mjölet till en smidig deg. Bearbeta för hand i ca 20 min.

    2. Låt jäsa 2 timmar och dela därefter i små runda bollar, stora som en näve. Plasta över och låt jäsa minst 7 timmar.

Pumpakräm

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa

  • 2+2 msk olivolja

  • salt och peppar

  • 1 dl havregrädde

Gör så här

    1. Halvera och skala pumpan och baka den i ugnen på 225c i 20 minuter. Pensla den med rosmarin, salt, peppar och olivolja innan den går in.

    2. Gröp ur och blanda med havregrädde i en skål, mosa till en puré.

Fetatofu

Ingredienser

  • 300 g tofu

  • 4 dl olivolja

  • färsk rosmarin

  • 1/2 dl flingsalt

  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

    1. Dagen innan: Lägg tofu i press 30 min mellan papper för att vätskas ur. Tärna tofu och lägg i en lag med olivolja, salt, chiliflakes och färsk rosmarin.

    2. Låt stå i kylskåp över natten.

Citronfraiche

Ingredienser

  • 2 dl havrefraiche

  • 1/2 citron

Gör så här

    1. Blanda havrefraiche och citronjuice.

Grönkål

Ingredienser

  • 2 kvistar färsk grönkål

  • 1/2 citron

  • 1 msk olivolja

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Dra grönkålsbladen av stammen och massera dem med olivolja, citronjuice, salt och peppar tills de mjuknar.

Gör pizzan

Ingredienser

  • Kruspersilja

  • Färsk salvia

  • Pinjenötter

  • Extra olivolja

  • Salt och peppar

Gör så här

    1. Pressa till en degboll med händerna så den får en kant och blir ca 3 dm bred i diameter. Ringla ett lager olivolja över botten på pizzan.

    2. Lägg ut klickar av pumpapuré på smula över fetaosttofu, lägg på några blad grönkål och strö pinjenötter jämt över. Dra något drag med pepparkvarnen över och lägg några färska salviablad över.

    3. Grädda i ugn på 250 grader i 5-10 minuter tills den fått fin färg. Ta ut, toppa med kruspersilja och citronfraiche och servera.

Expedition Malbec Organic

55,00 kr

69,00 kr


Ett veganvänligt och gott vin med inslag av mörka plommon, katrinplommon, viol, mörk choklad och kaffe. Det passar fint tillsammans med veganpizzan.