Italiensk pumpapizza.

Gustav som driver matbloggen Jävligt Gott lär entreprenören och bloggaren Michaela Forni att göra en italiensk pizza med pumpa och fetatofu.

Pumpapizza
Pumpapizza
Expedition Malbec Organic
Expedition Malbec Organic

Expedition Malbec Organic

Argentina

Systembolaget nr:

255701

69,00 kr


logo

ca 8 pizzor

logo

0 h 35 min

Gustav som driver matbloggen Jävligt Gott lär entreprenören och bloggaren Michaela Forni att göra en italiensk pizza med pumpa och fetatofu.

Deg

Ingredienser

  • 900 g idealmjöl

  • 2 g jäst

  • 5 dl ljummet stilla mineralvatten

  • 20 g salt

Gör så här

Pumpakräm

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa

  • 2+2 msk olivolja

  • salt och peppar

  • 1 dl havregrädde

Gör så här

    1. Halvera och skala pumpan och baka den i ugnen på 225c i 20 minuter. Pensla den med rosmarin, salt, peppar och olivolja innan den går in.

    2. Gröp ur och blanda med havregrädde i en skål, mosa till en puré.

Fetatofu

Ingredienser

  • 300 g tofu

  • 4 dl olivolja

  • färsk rosmarin

  • 1/2 dl flingsalt

  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

Citronfraiche

Ingredienser

  • 2 dl havrefraiche

  • 1/2 citron

Gör så här

Grönkål

Ingredienser

  • 2 kvistar färsk grönkål

  • 1/2 citron

  • 1 msk olivolja

  • salt och peppar

Gör så här

Gör pizzan

Ingredienser

  • Kruspersilja

  • Färsk salvia

  • Pinjenötter

  • Extra olivolja

  • Salt och peppar

Gör så här

    1. Pressa till en degboll med händerna så den får en kant och blir ca 3 dm bred i diameter. Ringla ett lager olivolja över botten på pizzan.

    2. Lägg ut klickar av pumpapuré på smula över fetaosttofu, lägg på några blad grönkål och strö pinjenötter jämt över. Dra något drag med pepparkvarnen över och lägg några färska salviablad över.

    3. Grädda i ugn på 250 grader i 5-10 minuter tills den fått fin färg. Ta ut, toppa med kruspersilja och citronfraiche och servera.

Expedition Malbec Organic

69,00 kr


Ett veganvänligt och gott vin med inslag av mörka plommon, katrinplommon, viol, mörk choklad och kaffe. Det passar fint tillsammans med veganpizzan.