Julig tryffel med nougat och hasselnötter.

Linnéa Seidel, populär matbloggare och receptkreatör på folk o folk har skapat ett recept på jultryffel med cognac.

Tryffel med cognac, nougat och hasselnötter
Larsen VS, 350ml

Larsen VS, 350ml

Frankrike

214,00 kr


logo

0 h 15 min

Linnéa Seidel, populär matbloggare och receptkreatör på folk o folk, har skapat ett recept på tryffel till jul med cognac som ger en härlig komplex till tryffeln. – I min tryffel har jag använt riktigt mörk choklad av god kvalitet, en ingrediens som jag tycker har en anknytning till cognacens franska ursprung. För att få en lite mjukare och rundare smak på tryffeln tillsätter jag även nougat. Och så cognacen, förstås, som inte bara passar som ingrediens i mina praliner – jag smuttar gärna på den till godsakerna också, berättar Linnéa.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vispgrädde

  • 50 g smör

  • 300 g mörk choklad (minst 70% kakao)

  • 200 g nougat

  • 2 msk cognac

  • 100 g hasselnötter

  • Kakao att rulla tryfflarna i

Gör så här

    1. Värm grädde och smör i en kastrull till 75°C. Ta av kastrullen från värmen.

    2. Finhacka choklad och nougat, häll i tillsammans med cognac. Låt chokladen smälta i den varma grädden.

    3. Grovhacka hasselnötterna och rör tills allt blandats väl. Ställ chokladsmeten kallt i minst 2 timmar.

    4. Häll kakao på ett fat. Forma tryffelsmeten med hjälp av händerna till små bollar och rulla i kakao.

    5. TIPS: Pudra kakao över händerna när du rullar tryfflarna, då blir det mindre kladdigt. Förvara tryffeln svalt.

Larsen VS, 350ml

214,00 kr


Larsen VS har fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.