Julkryddad fläskfilé med aprikoser.
Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
Prova att julkrydda fläskfilén och servera med aprikoser. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
Rub med julkryddor
Ingredienser
1 msk hela kryddpepparkorn
1 msk hela senapsfrön
2 tsk mald kanel
1 tsk mald nejlika
2 tsk mald ingefära
1 tsk salt
Gör så här
Lägg kryddpeppar och senapsfrön i en mortel. Mortla till ett fint pulver.
Blanda i resterande mängd torra kryddor och blanda väl.
Fläskfilé med aprikoser
Ingredienser
ca 700 g fläskfilé
8 st osvavlade, torkade aprikoser (där man inte använt svavel vid torkningen)
smör att steka i
Gör så här
Gör små snitt i fläskfilén och stick i aprikoserna. Dela dem gärna på mitten om de känns för stora.
Gnid in krydd-rubben i fläskfilén.
Hetta upp en stekpanna med smör i. Bryn filén hastigt runt om tills den fått fin färg.
Värm ugnen till 150°C. Sätt in en termometer i köttet och ugnsbaka det tills köttet når ca 70°C eller i 25-30 minuter.
Låt gärna köttet vila under folie i minst 15 minuter innan du skär upp det.
Servera med nykokta brysselkål och mandelpotatis.
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia
220,00 kr
För dig som föredrar en praktisk box med ett rött allroundvin som funkar till mycket på julbordet. Medelfylligt, kryddigt och med en generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Grönkålspaj med prästost på julbordet.
Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer »Lättfixad krämig sill med smak av apelsin.
Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung.
Brysselkål har en given plats på julbordet. Här har brysselkålen ugnsrostats och serveras med både bacon och granatäpple.
Läs mer »