Julkryddad fläskfilé med aprikoser.

Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!

Julkryddad fläskfilé med aprikoser
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

215,00 kr


logo

8

logo

1 h 0 min

Prova att julkrydda fläskfilén och servera med aprikoser. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!

Rub med julkryddor

Ingredienser

  • 1 msk hela kryddpepparkorn

  • 1 msk hela senapsfrön

  • 2 tsk mald kanel

  • 1 tsk mald nejlika

  • 2 tsk mald ingefära

  • 1 tsk salt

Gör så här

    1. Lägg kryddpeppar och senapsfrön i en mortel. Mortla till ett fint pulver.

    2. Blanda i resterande mängd torra kryddor och blanda väl.

Fläskfilé med aprikoser

Ingredienser

  • ca 700 g fläskfilé

  • 8 st osvavlade, torkade aprikoser (där man inte använt svavel vid torkningen)

  • smör att steka i

Gör så här

    1. Gör små snitt i fläskfilén och stick i aprikoserna. Dela dem gärna på mitten om de känns för stora.

    2. Gnid in krydd-rubben i fläskfilén.

    3. Hetta upp en stekpanna med smör i. Bryn filén hastigt runt om tills den fått fin färg.

    4. Värm ugnen till 150°C. Sätt in en termometer i köttet och ugnsbaka det tills köttet når ca 70°C eller i 25-30 minuter.

    5. Låt gärna köttet vila under folie i minst 15 minuter innan du skär upp det.

    6. Servera med nykokta brysselkål och mandelpotatis.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

215,00 kr


För dig som föredrar en praktisk box med ett rött allroundvin som funkar till mycket på julbordet. Medelfylligt, kryddigt och med en generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.