Snittar med matjessill och creme fraîche med saffran.
Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
Prova att julkrydda fläskfilén och servera med aprikoser. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
1 msk hela kryddpepparkorn
1 msk hela senapsfrön
2 tsk mald kanel
1 tsk mald nejlika
2 tsk mald ingefära
1 tsk salt
Lägg kryddpeppar och senapsfrön i en mortel. Mortla till ett fint pulver.
Blanda i resterande mängd torra kryddor och blanda väl.
ca 700 g fläskfilé
8 st osvavlade, torkade aprikoser (där man inte använt svavel vid torkningen)
smör att steka i
Gör små snitt i fläskfilén och stick i aprikoserna. Dela dem gärna på mitten om de känns för stora.
Gnid in krydd-rubben i fläskfilén.
Hetta upp en stekpanna med smör i. Bryn filén hastigt runt om tills den fått fin färg.
Värm ugnen till 150°C. Sätt in en termometer i köttet och ugnsbaka det tills köttet når ca 70°C eller i 25-30 minuter.
Låt gärna köttet vila under folie i minst 15 minuter innan du skär upp det.
Servera med nykokta brysselkål och mandelpotatis.
239,00 kr
För dig som föredrar en praktisk box med ett rött allroundvin som funkar till mycket på julbordet. Medelfylligt, kryddigt och med en generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer »En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs mer »Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs mer »Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs mer »Ugnsrostad brysselkål har blivit en storfavorit i svenska hem, inte bara på julen. Här serverar Linnéa brysselkål toppad med rostad mandel och lingondressing.
Läs mer »