Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås.
Vildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt vin från Châteauneuf-du-Pape.
Läs mer »Låt hemmet fyllas av härliga dofter från stekta kalvfärsbiffar med en underbar ratatouille till. Här har Linnéa skapat ett recept för kalla vinterdagar. Servera med ett ordentligt rödvin.
Jag hade inga fullstora tomater hemma den här dagen, men det gick precis lika bra att tillaga denna grönsaksröra med en mindre sorts tomater också. Vill du inte varva tomat och aubergine i formen som jag gjort går det såklart bra att skära ner allt i bitar och koka grönsakerna i kastrullen du gör tomatsåsen i. Men då skulle jag inte mixa såsen slät i början. Biffarna låter jag gå klart i ugnen tillsammans med grönsakerna.
Linnéa
1 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl havregryn
600 g kalvfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl riven parmesan
1 dl finhackad persilja
smör att steka i
Blanda samman ägg, mjölk och havregryn. Låt detta stå och svälla i cirka 20 minuter.
Skala och finhacka under tiden vitlök och lök.
Blanda ner färs, lök och vitlök, parmesan och persilja.
Forma till biffar. Stek i smör tills de fått fin yta. Ha upp biffarna i en ugnsfast form och tillaga dem klart i ugnen i cirka 10 minuter i 180°C.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré
1 röd paprika
örtsalt
1 dl grönsaksbuljong
0,5 dl balsamvinäger
1 dl blandade örter
500 g plommontomater
2 aubergine
olivolja
Skala lök och vitlök. Finhacka och stek mjuk i en stekpanna.
Kärna ur och strimla paprikan fint. Ha i paprikan tillsammans med tomatpuré och buljong. Låt allt koka ihop.
Tillsätt balsamvinäger och finhackade örter. Smaka av med örtsalt. Mixa allt till en slät tomatsås.
Ha upp detta i botten på en ugnsfast form.
Dela tomaterna och skiva auberginen tunt. Varva grönsakerna i formen, ovanpå grönsakssåsen. Ringla över lite olja.
Gratinera i 180°C i cirka 40 minuter. Toppa med mer färsk örter.
3 dl naturell yoghurt
0,5 dl hackad mynta
2 msk olivolja
salt
Blanda yoghurt med hackad mynta, olja och salt. Låt gärna stå svalt minst 30 minuter innan servering.
289,00 kr
Till en smakrik rätt som dessa kalvfärsbiffar med ratatouille passar ett smakrikt vin som Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape perfekt. Här finns en mycket nyanserad doft med inslag av skogshallon och plommon. Smaken är intensiv, nyanserad med toner av röda bär, körsbär, kryddor, lavendel, fat, viol och färska örter.
Recept: Linnéa Seidel
Vildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt vin från Châteauneuf-du-Pape.
Läs mer »Råddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.
Läs mer »En härligt smakrik rätt med lammlägg har Linnéa lagat här. Serveras med krämig polenta och en god salsa på borlottibönor.
Läs mer »En matig lammgryta med späda morötter som är lika god till kokt ris som potatis.
Läs mer »Xavier Vignon är specialiserad på södra Rhônedalen och är mest kända för sina viner från Châteauneuf-du-Pape.
Läs mer »