Baka eget bröd som rostas och serveras med färskoströra.
Linnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.
Läs mer »Klockrent tilltugg tillsammans med kräftorna!
0 h 35 min
Sensommarens lyxigaste pizzor är garanterat de här små godingarna med stekt lök, kantareller och grönkål. Grönkålen blir så mjuk och god om du knådar den med olja och sedan smaksätter med citron och salt. En perfekt topping på pizzan och så gott till kräftorna!Receptet räcker till 1 stor pizza eller till ca 10 små. Men du kan utan problem dubbla receptet om du vill göra flera.
1 1/2 dl kallt vatten
1/4 paket jäst
3 msk olivolja
ca 4 dl durumvetemjöl
en nypa salt
Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och mjölet, lite i taget.
Arbeta in mjölet och kör degen i cirka fem minuter i maskin tills elastiska trådar bildas. Ha i saltet och blanda om.
Täck med plastfolie och låt jäsa på ett svalt ställe över natten eller ett par timmar i rumstemperatur.
Låt degen stå framme minst 30 minuter innan den ska bakas ut.
Kavla ut till en rektangel och gör antingen en stor eller flera små pizzor.
300 g kantareller
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1 knippe färsk gräslök
salt & svartpeppar
4 dl riven västerbottenost eller annan lagrad ost
riven grönkål
olivolja
1 citron
Stek kantarellerna i en varm, torr panna. Tillsätt en klick smör.
Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk.
Bred ett lager crème fraîche på pizzorna och strö över finhackad gräslök, stekt lök och stekt svamp. Toppa med lite riven ost.
Baka pizzorna i 250°C i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Lägg upp grönkålen i en skål och massera in olja i grönkålen. Smaka av med saften från1 citron och salt. Toppa pizzorna med grönkålen. Servera direkt.
145,00 kr
En Riesling är alltid uppskattad på kräftbordet! Denna Riesling från Charles Smith har en medelstor doft med trevliga inslag av päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika och litchi. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd. Passar utmärkt till skaldjur eller bara som sällskapsvin.
Linnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.
Läs mer »