Ankbröst med mozzarellagratinerad zucchini och kantarelltapenade.
Man behöver inte ta på sig spenderbyxorna och ge sig ut på stjärnbeströdda lyxkrogar för att få en stor smakupplevelse. Här en gourmétmiddag för liten peng.
Läs mer »Bland det enklaste och godaste du kan göra med dina kantareller är en klassisk, gräddig kantarelltoast. Här är ett enkelt recept som passar finfint till förrätt eller lättare lunch.
Har du haft tur på skogspromenaden och hittar kantareller - skogens guld? Grattis! Det finns mycket gott att göra med kantarellerna, men en klassisk kantarelltoast, där svampen är smörstekt och lätt gräddstuvad innan den läggs på en gyllene brödskiva, är bland det godaste!
Du kan även lägga en skiva västerbottensost eller riva lite parmesan på toppen och gratinera kantarelltoasten i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader varmluft för en smakrik finnish.
200 g kantareller
2 skivor surdegsbröd eller annat valfritt bröd
1 liten schalottenlök, finhackad
2 msk smör
1 dl vispgrädde
salt och peppar
färsk persilja, finhackad (valfritt)
Rensa kantarellerna noggrant. Dela svamparna i mindre bitar om de är stora.
Smält 1 msk smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt den finhackade schalottenlöken och stek tills den är mjuk och genomskinlig, ca 3–5 minuter.
Tillsätt kantarellerna i pannan och stek i ytterligare 5–7 minuter tills de har släppt sin vätska och fått fin stekyta.
Häll i vispgrädde och låt puttra på låg värme tills såsen tjocknar något, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Medan svampblandningen puttrar, smält det återstående smöret i en annan stekpanna och rosta brödskivorna tills de är gyllenbruna och krispiga på bägge sidor.
Lägg de rostade brödskivorna på en tallrik och skeda över den krämiga kantarellblandningen. Toppa gärna med lite finhackad färsk persilja för extra smak och färg.
139,00 kr
Till en smörstekt macka med gula kantareller är det ypperligt med ett vin med fet textur, men ändå en fräsch fruktighet. Det finner vi här! Torr, fruktig chardonnay med balanserad fatkaraktär och inslag av gula äpplen, nötter, tropisk frukt och citrus.
Man behöver inte ta på sig spenderbyxorna och ge sig ut på stjärnbeströdda lyxkrogar för att få en stor smakupplevelse. Här en gourmétmiddag för liten peng.
Läs mer »För att lyxa till det lite extra har Linnéa även haft i havskräftor. Vill du hellre ha gratinerad hummer passar den här risotton även utmärkt att ha till!
Läs mer »Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie!
Läs mer »