Krämig pasta med stekta champinjoner och brysselkål.
Ett krämigt och gott recept på svamppasta från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs mer »Här får du ett gott och krämigt recept på svamprisotto gjord på karljohanssvamp och cashewsmör från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
I kokboken "Laga Svamp" visar Martin Nordin flera inspirerande svamprecept som både kan göras hemma och ute i naturen. Här får du ett gott och krämigt recept på svamprisotto gjord på karljohanssvamp och cashewsmör. Den här rätten är enkel att laga utomhus om du förbereder risottomixen och kryddmixen och tar med i separata påsar.
ca 30 g torkad karljohansvamp
4 ½ dl arborioris
30 g torkad lök eller lökpulver
2 tsk torkad persilja
2 tsk torkad ramslök
1 msk buljongpulver
1 tsk salt
Börja med att blanda ihop ingredienserna till risottomixen.
1 tsk torkad libbsticka
1 msk näringsjäst
1 tsk torkad citronzest
½ tsk svartpepparkorn
½ tsk korianderfrön
½ tsk sichuanpeppar
1 tsk havssalt
Mortla kryddorna till kryddmixen.
4 msk cashewsmör (finns i välsorterade butiker)
3 msk olivolja
1 liter vatten
Värm upp olja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i risottomixen och stek tills riset är glansigt, i cirka 10 minuter. Vänd då och då så att det inte bränns.
Sänk värmen, klicka i cashewsmöret och rör runt. Häll i 7 dl vatten och krydda med lite av kryddmixen. Låt koka i 15–20 minuter.
Fyll på med vatten då och då medan det kokar samman, cirka 1 dl var femte minut.
Lägg en generös hög risotto på varje tallrik, ringla över lite olivolja och toppa med kryddmixen efter smak.
362,00 kr
Planeta Chardonnay har en stor och nyanserad doft med en balanserad ekfatskaraktär som passar utmärkt till en krämig risotto. Smaken är rik med fet textur och lång eftersmak där både rostade fat, smör, tropiska frukter, kokos och kryddor samsas i bästa samförstånd.
Recept: Martin Nordin
Ett krämigt och gott recept på svamppasta från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs mer »För några år sedan fick en förläggare på Bonnier upp ögonen för Martin Nordins Instagramkonto och nu har han nyligen släppt sin tredje vegetariska kokbok – Laga svamp.
Läs mer »Martin Nordin visar ett otroligt gott recept på vit pizza med svamp, syrad gul tomatsås och pumpa från sin kokbok "Laga Svamp". Dags att göra hemgjord pizza!
Läs mer »Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
Läs mer »