Paret Nordins Spaghetti alla Carbonara.
Paret Nordin delar här med sig av ett av sina mest klassiska pastarecept – spaghetti alla carbonara, så som den gjordes av tant Gina på en osteria i Rom på 80-talet.
Läs mer »Spaghetti Carbonara är en riktig klassiker som man aldrig tröttnar på och här delar Katarina med sig av sitt bästa recept på den populära rätten.
"När min son kommer hem över helgerna får han alltid välja meny. Gång på gång önskar han min hemlagade Spaghetti Carbonara. Man kan tro att han borde tröttnat vid det här laget, men han säger att det är något heligt med den”. Det är tydligt att denna maträtt betyder mycket i Katarinas familj. Tack vare hennes stora intresse för italiensk mat och vin är det egentligen inte så konstigt att det är just den rätten han frågar om. Enligt Katarina har de besökt Italien minst en gång om året så länge hon kan minnas. Att laga carbonara till sin son gång på gång är därmed inget hon grämer sig över, snarare tvärtom. “Maten i sig är helig för min son, men för mig är det tillfället då jag faktiskt får laga denna rätt till honom. Att utmana mig själv till att koka den perfekta al dente- pastan, riva parmesan, känna de italienska dofterna och se min sons min när jag serverar maten. Det är heligt för mig.”
200 g pancetta eller bacon
2 vitlöksklyftor
3 ägg
2 dl riven pecorinoost
400 gram spaghetti
olivolja
salt och svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och spara 1/2 dl av kokvattnet.
Knaperstek pancetta och vitlök i lite olivolja. Har du valt bacon kan du skippa oljan och steka direkt i pannan.
Vispa ihop äggen med osten och med 3 msk avsvalnat pastavatten.
Häll av pastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Vänd ner panchettan och häll över äggsmeten och pastavattnet. Rör runt på svag värme.
Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
109,00 kr
Ruffino Chianti Organic har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits. Finns även på halvflaska.
Paret Nordin delar här med sig av ett av sina mest klassiska pastarecept – spaghetti alla carbonara, så som den gjordes av tant Gina på en osteria i Rom på 80-talet.
Läs mer »Martin och Lisa visar här sitt underbara recept på en italiensk svamprisotto som toppas med parmesan och prosciutto.
Läs mer »En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Det är inte mycket som slår en riktigt god Bolognese och här får du ett recept med mycket vitlök och chili som ger lite extra sting till pastarätten.
Läs mer »